operatív törzs

2020.10.22. 07:01

Mától újra megnyitották a barabási határátkelőt

A kétoldalú személyforgalom biztosítása érdekében csütörtöktől a magyar–ukrán határon megnyitják a barabási közúti határátkelőhelyet, ami magyar idő szerint 7 és 19 óra között lesz nyitva – jelentette be az operatív törzs (OT) szerdai online sajtótájékoztatóján Kiss Róbert.

Forrás: MTI

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős OT ügyeleti központjának vezetőhelyettese a sajtó kérdésére válaszolva elmondta, ha valaki Ausztriából tér haza, akkor egészségügyi vizsgálaton esik át. Amennyiben pozitív az eredmény, kötelező a járvány­ügyi megfigyelés vagy a hatósági házi karantén, negatív eredménnyel is 10 napos házi karantén vár a hazatérőre, aki csak két negatív PCR-teszttel szabadulhat ebből hamarabb. Az alezredes kitért arra is, ha valaki schengeni országban csináltatott koronavírustesztet, s az negatív eredményű, akkor ezt figyelembe veszik, és így megkönnyíthető a házi karantén feloldása. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője szintén a sajtó kérdésére válaszolva közölte, hogy a megbetegedettek 4,66 százaléka egészségügyi dolgozó. Az őszi szünet pedig jó időszak a szabadtéri családi programokhoz, amin csak egészségesen vegyenek részt – mondta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában