Nyírtét

2020.10.14. 09:53

Piacot fejlesztenek és raktárt is építenek

Több beruházáson is dolgoznak a szakemberek Nyírtéten.

– Jól halad a piactér fejlesztése, valamint egy raktárépületet építünk – tájékoztatta szerkesztőségünket Révész Dezső polgármester.

Emelkedtek a költségek

– Sajnos, a 2018. évben megállapított 192 millió forint összértékű beruházás különböző gazdasági események hatására a 2020. évi kezdési időpontra 27 millió forinttal emelkedett. Ezért kénytelenek voltunk forráskiegészítésre kérelmet benyújtani, amit a közreműködő szervezet elfogadott és támogatott.

– Ennek következtében forráshiány nélkül tud megvalósulni az 1100 négyzetméter alapterületű raktár és a hozzá tartozó 103 négyzetméter alapterületű kiszolgálóépület, valamint megvalósul a piactér fejlesztése is.

– Ez utóbbi keretében a fedett árusítóhely padokkal lesz gazdagabb, valamint megújul a kerítés is még ebben az évben. A piactér fejlesztése hamarosan befejeződik, míg a raktár épülete körülbelül 25 százalékban készült el.

– A projektek végrehajtásában a konzorciumi partnerünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, ami a kezdetektől fogva jelentős segítséget nyújt az önkormányzatnak a beruházások megvalósulásban.

Épül urnafal is

A település vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a Magyar Falu Program keretében a temető fejlesztésére is kapott forrást a település. Az egyik pályázaton a támogatási összeg legfelső határát, 5 millió forintot sikerült elnyerniük urnafal építésére.

A pályázati forrást az önkormányzat a saját költségvetéséből további 5 millió forinttal egészíti ki. A temetői beruházás várhatóan 2021 tavaszára valósul meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában