választás

2020.10.09. 14:49

Polgármestert választ több település lakossága

Leveleken és Császlón voksolnak.

Forrás: google

Polgármestert választ Levelek lakossága időközi választáson október 11-én, mivel a község korábbi polgármestere, Borsodi László júliusban lemondott tisztségéről.

Egy jelölt indul függetlenként a polgármesteri székért: dr. Turóczyné dr. Székely Anita, aki az alpolgármesteri feladatokat látta el az elmúlt hónapokban. Október 11-én 6 órától 19 óráig három szavazókörbe várják a település 2400 választópolgárát.

Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt szigorú előírások lesznek érvényben: maszkot mindenkinek kell viselnie, ügyelni kell a másfél méteres távolságra, a választási bizottság tagjainak gumikesztyűt kötelező viselniük, s folyamatosan kell fertőtleníteni a helyiséget. A polgármester­jelöltet arra kértük, vázolja fel terveit, elképzeléseit.

Új park és kerékpárút

Dr. Turóczyné dr. Székely Anita (független):

– Leveleki lakosként, gyakorló háziorvosként és megválasztásom esetén polgármesterként szívügyemnek tekintem az előttem álló feladatok megvalósítását. Jó kapcsolatot szeretnék ápolni és eredményes együttműködést kialakítani minden régi és új önkormányzati partnerünkkel és a leveleki lakosokkal. Levelek közössége összetartó, amit erősíthetnek a közösen megvalósított célok és családias hangulatú programok. A településképünk, közlekedésünk, szolgáltatásaink és vállalkozásaink fejlesztései, a gazdaságélénkítések minőségi változásokat hozhatnak az életünkben, így Levelek virágzó, szép környezettel rendelkező fejlett kisvárosi településsé válhat. A korszerűsített leveleki piac parkolója mellett új parkokat és kerékpárutat is szeretnénk kialakítani. Büszkék vagyunk a gyönyörű környezettel rendelkező turisztikai központunkra, a Leveleki Tó-Centrumra, ami többször is helyszíne volt nemzetközi eseményeknek, így számos ország képviselője vitte jó hírét a településnek.

Közösen a célokért

– Ez év szeptemberében jelent meg az első Leveleki Családbarát Magazinunk, ami méltó összefoglalása az eddigi munkánknak, és amit digitális formában a levelektelepules.hu weboldalon is olvashatnak az érdeklődők. Megválasztásom esetén bízom abban, hogy az itt élők számára jobb életet jelentő elképzelések, tervek születnek, amelyek megvalósításáért közösen dolgozhatunk.

Időközi voksolás lesz Császlón is

A polgármester személyére és a képviselő-testület négy tagjára voksolhatnak október 11-én Császló választópolgárai. A három polgármesterjelölt a sorsolási sorrend szerint szerepel a szavazólapon: Ujhelyi László (független), Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt), Kanyó József György (független). A négy képviselői helyre tizenegy jelölt pályázik. A sorsolási sorrend: Osváth Péter (független), Pásztor György (független), Tóth Mónika Ilona (független), Makkainé Horváth Zsuzsanna (független), Koós Norbert (független), Makkai Árpád (független), Bujáki Zsolt (független), Balogh István (független), Koós Mihályné (független), Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt), Ujhelyi László (független). Vasárnap 6 órától 19 óráig lehet szavazni egy szavazókörben. A polgármesterjelölteket megkérdeztük, mit fejlesztenének a faluban. Kanyó József György nem kívánt élni a lehetőséggel.

MML

Megkérdeztük: mi mindent fejlesztenének polgármesterré választásuk esetén?

Ujhelyi László (független):

– Fehérgyarmaton születtem, 35 éves vagyok. A feleségemmel két gyermeket nevelünk. Földműveléssel foglalkozom, így jól ismerem a gazdák és a fiatalok mindennapos problémáit. Polgármesterként szívvel-lélekkel és a legjobb tudomásom szerint vezetném a települést. Célom, hogy mentsem a menthetőt, és egyengessem községünk jövőjét. A programomban kiemelt helyen állnak a nagycsaládosok, nyugdíjasok és az egyedülállók, akiket minél szélesebb körű támogatásban kell részesíteni, s akik számára a lakhatási és a megélhetési gondok megoldása a legfontosabb. Fejleszteni szeretném az otthoni szociális gondozást. A közmunkaprogramban dolgozókat jobban bevonnám az otthoni segítségnyújtásba. A fiatalok megtartása, az elvándorlás megállítása, a letelepedni kívánó fiatalok segítése, a munkahelyteremtés szintén a célok között szerepel, mint a falu múltjának kutatása, a hagyományok őrzése, a közbiztonság erősítése.

Nagy István Béla (Magyar Munkáspárt):

– A megválasztásom esetén a feladataimat társadalmi munkában végezném. Tiszteletdíjamat a településen élő rászorultaknak és a civil szervezeteknek ajánlanám fel. Polgármesterként a képviselő-testülettel alkotó együttműködésre törekednék. Biztosítanám a kulturális és sportolási lehetőségeket. Megszüntetném a közmunkások közötti kivételezést. Közmunka helyett állandó munkahelyek létrehozását szorgalmaznám, támogatnám a vállalkozások munkahelyteremtő beruházásait. Kezdeményezném civil szervezetek létrehozását, s támogatnánk működésüket. Az egyházakkal közösen küzdenénk a szegénység felszámolásában. Segíteném az egyedül élő, idős lakosok életkörülményeinek javítását. Kihasználnánk a pályázati lehetőségeket, hogy szebbé, élhetőbbé tegyük a települést. Azt gondolom, hogy nem kell helyi lakosnak lenni ahhoz, hogy a telepü- lésért, a szegényebb sorsú lakosokért tehessek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában