Nyíregyháza

2020.11.11. 12:23

A mostani advent egy „kicsit” más lesz...

Díszítik a városházát

Fotó: nyiregyhaza.hu

A Nyíregyházi Adventi Forgatagot és Vásárt a járványügyi intézkedések és szabályok szigorú betartása mellett rendezte volna meg az önkormányzat. Aztán a kormányzati bejelentések ezeket az elképzeléseket is felülírták. A zenés programok elmaradnak. A vásárt sem tartják meg. A Kossuth tér a korábbi évekhez hasonlóan, advent időszakában karácsonyi hangulatot idéző, lelket emelő díszben várja a térre látogatókat.

Fényesebb főtér

A belvárosi, főtér környéki bevezető utak a tavalyihoz hasonlóan kivilágítást kapnak, ám például a városházára nagyjából 15 százalékkal több fény jut, az idén az erkély oszlopait és a teraszt is díszítik – tájékoztatta szerkesztőségünket a NyírVV Nonprofit Kft.

A városüzemeltető cég hozzátette, a tavaly megkedvelt Kossuth téri fényhálót is kifeszítik, és idén hárommal több óriás fát (összesen 4 platánt és 2 gesztenyét) dekorálnak világító gömbökkel.

Szintén újdonság, hogy a Városalapító atyák szobrának környezetében lévő fél tucat fát is feldíszítik. A város karácsonyfáját kedden állították fel, amire 1200 méternyi új fényfüzér is kerül a korábbi kiegészítéseként. Így már több mint 3 kilométernyi fény teszi különlegessé a Takarékpalota előtti fát.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában