Nyíregyháza

2020.11.09. 07:00

Díjazott diplomamunkák

A Biobrikett üzem és manufaktúra diplomatervet találta a legjobbnak a szakmai zsűri.

Forrás: Építészkamara

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara az elmúlt évek hagyományait követve ezúttal is meghirdette a megyei kötődésű, frissen diplomázott építészhallgatóknak a szokásos Diplomadíj elnevezésű pályázatot. A pályázatok zsűrizését a kamara elnöksége vállalta magára.

Szűk körben

Az ünnepélyes eredményhirdetést a kamara nyíregyházi székhelyén tartották. A vírushelyzet miatt ezúttal szűk körű közönség előtt, kötelező maszkviselet mellett Végh József, a kamara elnöke adta át az elismeréseket a díjazottaknak. Csak a közös fotó kedvéért vették le rövid időre a maszkokat.

Az első helyezett Sipeki Dániel a BME Építészmérnöki Karán készített Biobrikett üzem és manufaktúra elnevezésű diplomaterve lett. A második helyezést Molnár Stefánia hajléktalanszálló-bővítés témájú munkájával érdemelte ki. A harmadik helyezettnek Maczali Kitti Ágnest hirdették ki a Fürdőház című tervével. Utóbbiak mindketten a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán szerezték diplomájukat. Dicséretben részesült Szennai Nikoletta cukrászda témájú diplomaterve.

A díjak, a pénzjutalmak átadását követően Kulcsár Attila Ybl-díjas építész tartott izgalmas, rendhagyó témát feldolgozó előadást „Az építészet nehézsúlyú giccse. Az elajándékozott obeliszktől, a fogyasztói társadalom giccs-emberéig” címmel.

A kisvasút is téma lesz

– A kamara őszi rendezvénysorozata a következő hetekben az Életműdíj és Az Év Nevelési-oktatási Épülete díj átadásával folytatódik. Előadás hangzik el a Nyírvidéki Kisvasút történetéről és mai állapotáról, valamint Nyíregyháza és azon belül Sóstógyógyfürdő aktuális építészeti problémáiról, lehetőségeiről. Az aktuális vírushelyzet függvényében a vonatkozó biztonsági előírások betartásával, erre alkalmas helyszínen, illetve indokolt esetben online keretek között tartjuk meg a programokat.

KM

Borítókép: Sipeki Dániel, Végh József és Molnár Stefánia a díjátadáson | Fotó: Építészkamara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában