Év autója 2020

2020.11.14. 21:29

Gyönyörű modellek és márkás autók versenye

Ebben az esztendőben kilenc kategóriában hirdettünk végeredményt az ötödször megrendezett játékunk zárásaként.

Idilli volt a hangulat tavaly a Bencs-villában. A Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online által meghirdetett Az Év Autója vetélkedő ebben az esztendőben a szokásoshoz képest másként ért véget.

Az olvasók voksolhattak

– Az előző négy kiírás olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy nem volt kérdés: ötödször is megszervezzük az autók virtuális versengését. A napilap és az internetes felület olvasói a hagyományos módon szavazhattak a gyönyörű modellekre. Miután a beérkezett voksokat összesítettük, utána kihirdettük a végeredményt. Ezúttal a járványügyi óvintézkedések miatt nem a Bencs-villa parkolójában álltak egymás mellett a márkás autók. Egyenként, személyesen adtuk át a díjakat a kategóriagyőzteseknek – említette Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője. Ezúttal is ajándéktárgyakkal, oklevelekkel gratuláltak a márkakereskedések képviselőinek.

A kisautók összevetésében a Seat Ibiza nyert, az elismerést a Csősz-Platán Cégcsoportnál vehették át. A kompakt kategóriában a Toyota Yaris ért révbe, az Autó Titán Kft. kapott díjat. A szabadidő-autóknál a Ford Puma győzött, a Vagép Zrt.-nek járt a gratuláció. A felső középmezőnyben a BMW X4/3 ért célba elsőként – a Magisz Kft. örömére.

Lesz jövőre is

A családi autók között a Dacia Lodgy-ra érkezett a legtöbb voks, a Gold-Cars Kft.-nek járt a virtuális taps. A hibrid autók mezőnyében a Suzuki Swift aratta a legnagyobb tetszést, a Speciál Mobil Kft.-nek és a Vagép Zrt.-nek gratuláltak. A sport és roadsterek kategóriájában az Opel Insignia GSI vitte a prímet, a Csősz-Platán Cégcsoport kapott elismerő oklevelet. A luxuskategóriában a Volvo XC90 győzött, a Vela Autó Kft. érdeme is a siker. Az elektromos kategóriában a Volkswagen ID.3 gördült be elsőként, az Autó Széles Kft. egyik büszkeségéről van szó.

Jövőre ötről hatra léphet a megmérettetés – az egyre népszerűbb Az Év Autója versenyt természetesen 2021-ben is megrendezzük.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában