Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.11.20. 09:18

Hősök a festményeken

Saját festményeit adományozta a tűzoltóknak egy kunhegyesi amatőr festő.

Különleges csomagot hozott a posta a napokban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságra: tizenhárom festményt kaptak ajándékba a régió tűzoltói áldozatos és hősies munkájukat megköszönve. Az alkotások készítője Kolozsvári Johanna Mia, egy kunhegyesi amatőr festő.

Mindenki kap egyet

A képek mindegyikén a lánglovagok mindennapos, drámai hivatásának egy-egy látványos mozzanatát örökítette meg. A művek mellé egy levelet is küldött, amelyben leírta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg már a hetedik ajándékozott megye, és eddig összesen 69 hasonló képet festett. Személyesen is kötődik a lánglovagokhoz, hiszen fia, Norbert tűzoltó, aki a Kunhegyesi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon szolgál. Mivel szívéhez közel áll ez a hivatás, Kolozsvári Johanna Mia megfogadta, hogy köszönetképp a hősies munkáért az ország valamennyi tűzoltólaktanyájának fest egy képet. A Nyíregyházára eljuttatott alkotásokból a megye valamennyi hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága, -őrse kap egyet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában