COVID-19

2020.11.02. 15:24

Minden nyolcadik tanár koronavírusos, digitális oktatás lesz az Eötvösben!

A hétvégén elhunyt az iskola egyik tanára, távoktatásban folytatják a tanítást keddtől.

Forrás: google

– Tantermen kívüli digitális munkarendben folytatjuk az oktató-nevelő munkát keddtől – mondta el megkeresésünkre hétfő délután dr. Komáromi István, a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. A döntés oka, hogy az intézményben egyre több a koronavírusos diák és tanár.

Az iskolában összesen 1070-en tanulnak és dolgoznak, s a pedagógusok 12 százaléka igazoltan covidos beteg.

– Ez az arány egyrészt aggasztó, másrészt veszélyezteti a hagyományos jelenléti oktatást, ezért kezdeményeztük hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, hogy rendeljék el a digitális munkarendet. Az engedélyt megkaptuk, így november 13-áig online tanulnak a gyerekek a saját és tanáraik egészségének megóvása érdekében – tájékoztatta portálunkat dr. Komáromi István.

A tizenkét évfolyamon tizennyolc diák fertőződött meg a vírussal, a 105 pedagógus közül pedig tizenhárom kollégának a koronavírustesztje lett pozitív, ami már kritikus aránynak számít, ezért vált szükségessé a tantermen kívüli digitális munkarendben végezhető oktatás kérésének kezdeményezése az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felé – ismertette az igazgató. Hozzátette: egy adminisztratív dolgozó is megfertőződött.

Komáromi István az MTI kérdésére megerősítette, hogy a hétvégén elhunyt az iskola egyik tanára, aki egészségi problémái miatt október 12-től már távol volt az intézménytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában