Rotary Club

2020.11.26. 12:04

Összefogással támogatják a kórházat

Az új eszközökkel könnyebbé tehetik a Covid-osztályon dolgozók munkáját.

Fotó:

– Ebben a rendkívüli helyzetben minden segítségnek örülnek az emberek, a kórházra óriási teher nehezedik, és szerettük volna a hálánkat kézzelfoghatóvá tenni – mondta lapunknak kovács Krisztián, a Nyíregyházi Rotary Club elnöke csütörtökön, amikor átadta adományaikat a megyei kórház orvosigazgató-helyettesének. A civil szervezet néhány hete nagyszabású adománygyűjtő akcióba kezdett, hogy támogassa a nyíregyházi Covid-osztályon dolgozókat és az ellátásra váró betegeket. A Rotary Club elnöke kiemelte, az adománygyűjtés pár hete kezdődött egy Rotary-tag ötlete alapján.

Nagy értékű felajánlás

– A célunk az volt, hogy könnyebbé tegyük a Covid-osztályon dolgozók, a mentősök és a betegek hétköznapjait. Ásványvizet, gyümölcsleveket, édességet és egyéb élelmiszert hoztunk az osztályra az Alfi Ker Kft nagylelkű felajánlásának köszönhetően, a nyíregyházi Electrolux három hűtőgépet ajánlott fel, és egy nagy értékű ózongenerátort is vásároltunk, melynek fő támogatója a Révész Nyírlog Kft. és az Euro-Expert Team Kft valamint több ismert nyíregyházi székhelyű kisvállakozás. A kezdeményezésünk egyik fő támogatója a helyi média, mások mellett a Kelet-Magyarország és Sunshine Rádió is felkarolta az akciónkat – részletezte Kovács Krisztián, hozzátéve, a közel egymillió forintos ipari ózongenerátor kimondottan az egészségügynek készült, s mindössze két hét alatt összejött az ára.

A Nyíregyházi Rotary Club tagjainak és magánszemélyeknek köszönhetően újabb felajánlás átadása kerül majd sor.

Dr. Francz Mónika, a Jósa András Oktatókórház orvosigazgató-helyettese az eseményen elmondta, az intézmény nagyon hálás a rendkívüli helyzetben nyújtott támogatásért.

– A gyógyítói munka mellett olyan kiegészítő feladataink is vannak, mint a dolgozóink megfelelő munkakörülményeinek biztosítása és a betegek ellátási körülményeinek javítása, amiben nagy segítséget jelentenek a most kapott adományok. Az új eszközökkel a dolgozóink munkáját tehetjük könnyebbé, az ellátásra várakozó ambuláns betegeinknek pedig innivalót is biztosíthatunk – tudtuk meg az orvosigazgató-helyettestől.

További részletek a Kelet-Magyarország holnapi számában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában