Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.11.10. 14:00

Újra előkerülnek a zárva táblák

A középiskolák felkészülten várják a távoktatás bevezetését.

Az éttermeken is táblát kell cserélni: szerdától nem nyithatnak ki

Fotó: Sipeki Péter

Alig húsz perccel a bejelentés után beszéltünk a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium igazgatójával, Chriszt Gyulával.

– Augusztus végére, szeptember elejére elkészült a digitális stratégiánk, tehát fel vagyunk készülve arra, hogy át kell állnunk a távoktatásra – árulta el érdeklődésünkre az igazgató, s hozzátette: a tavaszi tapasztalatokat beépítették a már említett digitális munkarendi stratégiájukba. A legfontosabb, hogy minden diákhoz a lehető leggyorsabban eljussanak a tananyaggal és a tanulással kapcsolatos információk.

Megpróbálják túlélni

A nyíregyházi Mai Tai Thai Leves és Wok bár tulajdonosa, Végső Róbert számított rá, hogy újra elrendelik az éttermek bezárását. – Nálunk eddig is volt házhoz szállítás, amit tovább folytatunk, felvettük a kapcsolatot a legismertebb online ételrendeléssel foglalkozó céggel, hogy minél több vendég számára elérhetőek legyünk. Segítséget jelent, hogy az állam 30 napig fizeti a járulékokat és a munkavállalók bérének a felét, s mivel számítottunk a bezárásra, a korábban tervezett beruházásokat elhalasztottuk, hogy legyenek tartalékaink. A tavaszi hullám alatt nem kellett megválnunk senkitől, és amíg lehet, most is megtartunk mindenkit, megpróbáljuk túlélni ezt az időszakot – tette hozzá.

– Kicsit könnyebb helyzetben vagyunk, mint tavasszal, amikor elfogytak a tartalékaink – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. – Az újraindítás óta volt egy sikeres nyári szezonunk, így tudtunk tartalékolni is. Számítunk a kormány megígért segítségére, a bértámogatásra és a kieső bevételek részbeni pótlására. Több szállodát is üzemeltetünk, így e téren is érint bennünket a bejelentés. A héten még vannak üzleti céllal érkező vendégeink a Hotel Pangeában, de a turisták foglalásait visszamondjuk. Reménykedünk a kompenzációban, és bízunk abban, hogy tavasszal minden téren jobb feltételekkel kezdhetünk.

Ahogy arról szombati számunkban beszámoltunk, a járványhelyzet miatt hétfőre tanítás nélküli munkanapot rendeltek el a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában. Jaczkovits Józsefné igazgatónő hétfőn lapunknak elmondta: az iskolában erre a hétre rendkívüli szünetet rendeltek el, a tanítás november 16-án folytatódik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában