Csenger

2020.12.18. 10:00

A csengeriek egészségéért

Profi módon dolgoznak a lakosság egészség fejlesztése érdekében.

km

Fő az egészség

Fotó: Kákos Dávid archívuma

Két és fél éve működik a Csengeri Egészségfejlesztési Iroda. Nyáron a családi napokon lehetőségük nyílt szűrővizsgálatokat tartani a lakosoknak a Csengeri járás tizenegy településén.

Szeptembertől online módon tekinthetik meg az érdeklődők az előadásaikat a honlapjukon, illetve a Csenger Városi Televízió műsorán. Reklámfilmjeikkel hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos részt venni a szűrővizsgálatokon. A koronavírus második hullámában tájékoztató anyagokat osztanak, juttatnak el a munkahelyekre, igyekeznek kihasználni minden lehetőséget a megelőzésért.

Vízivás kihívás

Októberben csatlakoztak a Vízivás kihíváshoz (Aqua Challenge), mely keretében a folyadékfogyasztás jelentőségét hirdették.

Az egyik legnépszerűbb programjuk az Alzheimer Café volt, melyet Kollár István filmrendező, valamint Menyhárt Miklós főorvos – az első Alzheimer Café alapítója – nyitott meg.

Előbb levetítették a betegségről szóló dokumentumfilmet, utána pedig közös beszélgetésen tehették fel a nézők a vetítés során felmerült kérdéseiket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában