Mándok

2020.12.11. 07:14

Célegyenesbe érkezett a beruházás Mándokon

Lassan befejeződik az a szennyvízhálózat-korszerűsítési projekt Mándokon, amihez közel egymilliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatáshoz jutottak.

LTL

Forrás: Önkormányzat

Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő és Pekó László, a város polgármestere együtt járta be az Északkelet-Magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. elnevezésű programban érintett utcákat.

– A pályázat első felében kiépült a még csatornázatlan területeken az új szennyvízhálózat. Utána a meglévő rendszer rekonstrukciója következett. Az eddigi 19 átemelőszivattyúból 9-et megszüntettek, ezek feladatát az újonnan telepített gravitációs csatornahálózat látja majd el – közölte Pekó László. Négy utcában (Dózsa, Honvéd, Bajcsy-Zsilinszky, Arany) a teljes útszakaszt aszfaltozták. Az önkormányzat az érintett területeken súlykorlátozást rendelt el. A Vasvári és a Bem utcákban pályázati forrásból szilárd útburkolat kialakítását tervezik.

– A képviselő-testület nevében ezúton is szeretném megköszönni a lakosoknak a türelmét, hiszen a beruházás sok viszontagsággal járt, de most meggyőződhettünk róla: megérte együttműködni – tette hozzá Pekó László.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában