100000 a cél

2020.12.09. 11:15

Ovisok is nyomták a fekvőket BringÁdámmal

Az örökösföldi Kikelet óvoda ovisai is csatlakoztak Roma Ádám (BringÁdám) kezdeményezéséhez és szerda délelőtt hozzájárultak néhány fekvőtámasszal a százezres cél eléréséhez.

Fotó: Máté János

Szerda délelőtt online jelentkezett be a Kikelet Óvoda tornatermébe Roma Ádám és Tóth Imre, az óvoda alapítványának elnöke, a térség korábbi képviselője. Az ovisok így „személyesen” mutathatták meg milyen sok és milyen szép fekvőtámasszal járultak hozzá a nyíregyházi pedagógus kezdeményezéséhez.

 

A nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézményének intézményvezetője, Bajnay-Szabó Mónika segítségével 8 csoport és összesen 127 fő, valamint 8 óvodapedagógus, 8 dajka csatlakoztak a kihíváshoz.

A gyerekek 20 fekvőtámaszt csináltak fejenként, azaz összesen 127 * 20 = 2 540 fekvőtámaszt.

A nyíregyházi Petőfi Sándor Tag­intézmény pedagógusa tavaly arra biztatta a gyerekeket, hogy csatlakozzanak közösen egy projekthez, melynek célja, hogy egy év alatt fussanak le 2019 kilométert.

A kihívást akkor sikeresen teljesítették. A fizika–informatika szakos tanár most új kezdeményezést indított: azt találta ki, hogy a vállalkozó szellemű gyerekekkel és felnőttekkel megcsinálnak 20 020 fekvőtámaszt.

A terv azonban időközben módosult, annyian szeretnének részt venni a projektben, hogy Roma Ádám 100 ezer fekvőtámaszra „emelte a tétet”. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, aki kedvet érez hozzá, keresse fel a pedagógust a Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában