Autóvilág

2020.12.31. 09:17

Töretlen a népszerűsége

A nagycsaládosok autóvásárlásához a lízingcégek idén több mint 10 milliárd forintot biztosítottak.

KM

A program iránti érdeklődés folyamatosan magas

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A nagycsaládosok az idén 3580 darab új, hétüléses autó megvásárlására kötöttek lízingszerződést az államilag támogatott programban, ezzel a lízingcégek által finanszírozott összeg novemberben elérte a 10,54 milliárd forintot. A Magyar Lízingszövetség közleményéből kiderül, hogy a program tavaly júliusi indulása óta 5398 autó került az érintettekhez, az egy-egy autóra jutó átlagos lízingösszeg 2,9 millió forintot tett ki.

Finanszírozó tagvállalatok

A nagycsaládosok számára elérhető autóvásárlási programban az állam az új hét­üléses autókhoz a vételár felét, maximum 2,5 millió forintot biztosít vissza nem térítendő támogatásként a három vagy több gyermeket nevelő családoknak. A program tavaly júliusi indulása óta összesen 15,8 milliárd forinttal finanszírozták a nagycsaládosok autóvásárlásait a lízingszövetség tagvállalatai. A program iránti érdeklődés folyamatosan magas: 2020. második felében a megkötött szerződések és a leadott kérelmek száma havonta jellemzően 250–300 darab körül alakult.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában