nyíregyháza

2021.01.26. 13:08

Lezárult a karitatív szervezet projektje

A Vöröskereszt megyei központja informatikai eszközöket, defibrillátort és ambu babákat is kapott.

KM

Fotó: Sipeki Peter

A Magyar Vöröskereszt 2017-ben új országos programot indított, melynek célja egy korszerű infrastrukturális keret kialakítása volt, ami támogatja a szakmai munkát és igazodik a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, krízishelyzetben lévő személyek, családok igényeihez.

– A projekt eredményeképpen a szervezet szolgáltatásai hatékonyabbak lehetnek a jövőben, és a célcsoportunkat is könnyebben érhetjük el – mondta Gurály Edina, a Vöröskereszt megyei igazgatója a szervezet keddi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az épületállomány és annak infrastruktúrája romló állapotban volt, és a korszerűtlen épületek rezsiköltsége hatalmas teher a költségvetésben.

– A karitatív szervezeteknek ritkán van lehetőségük pályázni az épületeik állagmegóvására, ezért nagyon örültünk a lehetőségnek. A munkatársaink ezentúl modern környezetben végezhetik a munkájukat, és az ügyfeleink is komfortosabban intézhetik ügyeiket. A megyei székházban eddig nem volt lehetőség arra, hogy az ügyfeleinket szeparált környezetben fogadjuk, de ez a támogató szolgáltat esetében kiemelt szempont. A klienseink a személyes problémáikat nem szívesen mesélik el másoknak, ezért nagyon fontos, hogy csak a támogató szolgálat munkatársaival érintkezzenek a megbeszélések során – hangsúlyozta a megyei igazgató.

Gurály Edinától azt is megtudtuk, a felújításon túl a megyei központ informatikai eszközöket, defibrillátort és ambu babákat is kapott. Utóbbiakkal népszerűsíthetik a társadalmi elsősegélynyújtást, és a közúti elsősegélyvizsgák lebonyolításához is nagy szükség van rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában