Tuzsér

2021.01.19. 10:14

Tabletet adományozott a baptista alapítvány

Az interaktív kommunikációs eszközök segíthetik a fiatalok felzárkózását a tanulmányaikban.

KM

Forrás: BTESZ

A tuzséri Tasak Tanodában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió (BTESZ) Alapítvány 30 tabletet adományozott a helyi diákoknak. A tableteken a Xeropan angolnyelv-tanuló alkalmazás is megtalálható, ezzel segítve a gyermekek angoltanulását – tájékoztatta lapunkat Hegyesi Zita, az alapítvány munkatársa.

Segít a felzárkózásban

A hárommillió forint értékű adomány célja, hogy az interaktív kommunikációs eszközök segítsék a fiatalok felzárkózását a tanulmányaikban. Bacsó Benjámin, a BTESZ Alapítvány elnöke az átadáson elmondta: „Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a digitális egyenlőtlenségre. Jelenleg az egyes térségek között tátongó digitális szakadék meghatározza azt, hogy a felzárkózás, a reményteli jövőkép mennyire biztosított a fiatalok számára. Mi azért dolgozunk, hogy ezeknek a fiataloknak is legyen lehetősége arra, hogy eredményesek legyenek a tanulásban és elhelyezkedhessenek egy általuk választott szakmában. Ez pedig nemcsak önmagukra és a környezetükre, de az egész társadalomra pozitív hatást gyakorolhat.”

A tuzséri Tasak Tanodában másodjára adtak át tableteket. A fiatalok a tanodai foglalkozásokon használhatják majd az okoseszközöket és az alkalmazást.

Az angol nyelv elsajátítása a továbbtanulásban és a munkavállalásban is segíti a gyermekek felzárkózását.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában