Koronavírus

2021.01.07. 11:30

Teszteléssel kezdődött az év a megyében

Közel 1300 óvodai és iskolai dolgozó vett részt a hétvégi gyorstesztelésen a megyében.

KM

Tesztelés közben

Forrás: kormányhivatal

A négy kijelölt állomáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkatársai végezték el a megjelentek tesztelését – jóval többen éltek az önkéntes vizsgálat lehetőségével, mint ahányan előzetesen regisztráltak.

Egyszázaléknyi pozitivitás

A tesztek eredménye – az országos mintához hasonlóan – mindössze 1 százalék környéki pozitivitást mutatott ki. A tavalyi év végén, novemberben és decemberben elvégzett tesztekkel összesen már közel 25 ezer mintavételre került sor megyénkben az óvodai és iskolai dolgozók körében. Ez nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az oktatási, nevelési intézményekben biztonságos körülmények között folytatódjon a munka – adta hírül honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal.

Január 2-án és 3-án a gyors-teszteken összesen 20 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív – mondta el az országos adatokról György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában