Nyíregyháza

2021.01.12. 15:49

Veres István kapta az életműdíjat

A sok viszontagság ellenére eredményes évet hagyott maga mögött a megyei területi építészkamara.

km

Végh József, a megyei területi építészkamara elnöke verseket ír | Fotó: Ladányi Tóth Lajos

Nehézségekkel, buktatókkal tele esztendőt értékelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara. Online formában kibővített elnökségi ülést tartottak, ennek keretében döntöttek két mértékadó elismerés odaítéléséről.

– Először egy arra méltó kamarai tag részére adható életműdíj talált gazdára – közölte Végh József, a megyei területi építészkamara elnöke, akinek verseskötete is jelent meg a közelmúltban.

A város arculatát formálta

– Az elismerést 2020-ban a kamara elnökségének teljes egyetértésével Nyíregyháza 2019-ben nyugdíjba vonult városi főépítésze, Veres István kapta, akit mintegy negyvenéves szakmai és városépítő tevékenysége, a város arculatformálásában, a helyi építésztársadalommal folytatott eredményes párbeszédben kifejtett kitartó munkája tett erre méltóvá.

Végh József, a megyei területi építészkamara elnöke verseket ír | Fotó: Ladányi Tóth Lajos

– A másik mértékadó díj a kamara által meghirdetett „Az év nevelési-oktatási intézménye 2020” pályázat lezárását jelentette. A pályázatra három alkotó hat pályaműve érkezett be, melyeket a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara felkért elnöke, China Tibor építész vezette háromtagú zsűri értékelt. Az elismerést a miskolci Fényi Gyula Gimnázium részére tervezett „Multifunkcionális Tornacsarnok az Avas lejtőjén” elnevezésű pályázat nyerte – ez Kulcsár Attila DLA és Kulcsár Attiláné építészek érdeme.

– A kamara elnöksége az elmúlt évet összegezve megállapította: a tavaszi és őszi, nehéz működési körülmények ellenére eredményes esztendőt tudhat maga mögött annak ellenére, hogy néhány meghatározó eseményt (VI. Plan-net.hu Településfejlesztési Konferencia, műhelybeszélgetések egy része) nem tudtak lebonyolítani.

Tisztújító taggyűlést terveznek

Abban a reményben zárták az évet, hogy 2021-ben sor kerülhet az elmaradt rendezvények pótlására, továbbá a tavaszi tisztújító taggyűlésen személyesen nyújthatják át a most virtuálisan átadott díjakat. Végh József bízik benne, hogy belátható időn belül minden visszaáll a régi kerékvágásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában