kemecse

2021.02.06. 09:28

A legfontosabb feladat

Kemecsén a Zöld Város projekt a befejezéséhez közeledik.

JG

A település működtetése a legfontosabb feladata a mindenkori városvezetésnek – vallja Lipők Sándor, Kemecse polgármestere.

Prioritások

– A költségvetés összeállításánál ez a prioritás – mondta a lapunknak Lipők Sándor.

– Ha ezt megoldottuk, akkor tervezhetünk azzal, milyen fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani a városban.

A polgármester azt is ­elárulta, tavaly a legnagyobb gond a háziorvosi ügyelet biztosítása volt, hiszen nem csupán Kemecsét érinti ez a feladat.

Lipők Sándor
Fotó: Sipeki Péter

2020-ban Kemecsén a legfontosabb fejlesztés a Zöld Város projekt kivitelezése volt.

– Jelenleg a főtér és környékének fejlesztése 95 százalékos készültségben van, és ebben az évben befejezzük ezt a beruházást is. Ezenfelül készül a zárt piac, amely remélhetőleg hamarosan megkezdheti a működését – tette hozzá Kemecse polgármestere.

Sokat dolgoztak

A pandémia Kemecsét sem kerülte el.

– Megtanultunk együtt élni a járvánnyal – emelte ki Lipők Sándor. – Az előírásokat betartjuk, a maszkviselés szabályai alól nálunk sincs kivétel. A tavalyi első hullámban a rám ruházott hatáskörrel élve az intézményeinket nem zárattam be. A sok utazással járó rendezvényeinket a veszélyhelyzet miatt nem tartottuk meg, így sokkal több idő volt helyben az operatív munkák elvégzésére. Az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztunk, és őszintén remélem, ennek a hozadékait a városban élők is látják és érzik. Természetesen a terveink erre az évre is megvannak, de azt vallom, akkor kell megnézni, milyen a vízállás egy folyóban, amikor már odaértünk a partjára. Szeretnénk rendezvényeket tartani, de egyelőre még nem látjuk, melyikre lesz lehetőségünk.

Lipők Sándortól még megtudtuk azt is, 750 millió forintot nyertek egy új mentőállomás építésére, mert a jelenlegi épület olyan állapotban van, amit már nem érdemes felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában