Nyíregyháza

2021.02.16. 07:40

Amatőr fotósoknak hirdettek pályázatot

A múzeum fotópályázata a beporzók védelmének fontosságára kívánja ráirányítani a figyelmet.

KM

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Beporzó-szépségversenyt hirdet a Jósa András Múzeum. A gyűjtemény elsősorban az amatőr fotósokat szólítja meg, akik képeiken keresztül három korcsoportban (általános iskolások, középiskolások, felnőttek) mutathatják be a klímaváltozás és az iparosodott, nagyüzemi mezőgazdaság miatt világszerte veszélyeztetett beporzók nélkülözhetetlen munkáját. A pályaműveket egy háromtagú zsűri, Balázs Attila fotóművész, Bori Dóra kerámia­tervező, okleveles desing- és vizuálisművészet-tanár, valamint Havasi Dóra grafikusművész, fém-ötvös restaurátor bírálja el és értékeli.

A nyertes képeket közzéteszik

A pályázaton kizárólag egyéni alkotók vehetnek részt legfeljebb három, saját készítésű, digitális fotóval vagy hagyományos, analóg eljárással készült képek digitális ­változatával. A fotókat kizárólag e-mailben lehet elküldeni a muzped.josamuzeum@­gmail.com címre, a feltöltött kép nevének tartalmaznia kell a korcsoportot, a pályázó nevét és a kép címét, de a formai követelményekről részletes leírást találnak a Jósa András Múzeum honlapján és Face­book-oldalán. Az alkotások, a nevezési lapok és a hozzájáruló nyilatkozatok beérkezésének határideje február 28-a. A pályázat nyerteseit e-mailben értesítik, s munkáikat március 6-án, az online beporzónapon a múzeum internetes felületein közzéteszik. A korcsoportok első három helyezettjét kombinált, családi múzeumi belépővel jutalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában