Nyírgyulaj

2021.02.09. 17:36

Biztonságosabb közlekedés

A kerékpárút megépítése mellett gyalog­átkelőhely is létesül Nyírgyulajban.

KM

Becsei György | Fotó: Dodó Ferenc

Fotó: DODO FERENC

Tagadhatatlan, hogy az autópálya közelsége nagy könnyebbséget jelent a nyírségi települések számára, ugyanakkor a térségben megnövekedett forgalom nagyobb veszélyt jelent a közlekedőknek. Éppen ezért fontos a Nyírgyulajon élők számára, hogy az elmúlt év végén megkezdődött a kerékpárút kiépítése a település és Nyírbátor között.

Természetesen vannak céges autóbuszok, amelyek szállítják a dolgozókat, de nagyon sokan két keréken pedáloznak a közeli városba, így ha elkészül a kerékpárút, ők is biztonságosabban közlekedhetnek.

– A megnövekedett forgalom miatt több éve felmerült az igény Nyírgyulaj központjában egy gyalogos-átkelőhely kiépítésére is, amit ebben az évben – remélhetőleg már tavasszal – saját forrásból szeretnénk megvalósítani – mondta Becsei György, Nyírgyulaj polgármestere.

Becsei György | Fotó: Dodó Ferenc

– A tervek szerint a nyárra elkészülő kerékpárút remélhetőleg a turizmust is fogja szolgálni, hiszen Nyírgyulajból közvetlenül megközelíthető Máriapócs. A közlekedést segíti annak az útnak a megépítése is, ami Nyírderzzsel köti össze a településünket, hiszen a környező községekből könnyebben megközelíthető lesz az autópálya. A külterületi útszakasz felújítására a Vidékfejlesztési Program keretében nyertünk 100 millió forint támogatást, amihez tettünk önerőt is, a belterületi szakasz felújítására pedig a Magyar Falu Programból ítéltek nekünk 30 millió forintot.

– Az intézményeink biztonságos üzemeltetése a célunk ebben az esztendőben is, illetve nagy figyelmet fordítunk a bérek kifizetésére és a dologi kiadásokra. Szeretnénk befejezni a megkezdett beruházásokat, gondolok a már említett kerékpárútra. A Magyar Falu Program keretében szeretnénk befejezni az idén két szolgálati lakás felújítását is. Mivel kevés a bevételi forrásunk, minél több pályázati lehetőséggel szeretnénk élni. Pályázati pénzből szeretnénk felújítani az utakat, a járdákat, a csapadékvíz-elvezető rendszert – tette hozzá Becsei György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában