Nyíregyháza

2021.02.25. 15:51

Fókuszban a helyi közösségek

A FrieslandCampina Hungária Zrt. több tucat megyei tejtermelőnek jelent stabilitást.

TG

Szautner Péter vezérigazgató (balról), dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Hanusi Péter polgármester a FrieslandCampina Hungária Zrt. mátészalkai tejüzemének gyártó- és csomagolókapacitásának bővítésekor | Archív fotó: Dodó Ferenc

Fotó: Dodó Ferenc

A lokális ön­azonosság-tudat, a lokálpatriotizmus, a megyei identitás erősítése állt a középpontjában annak az online vállalkozói fórumnak, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat szervezett szerdán.

Kiemelt szerepben

A virtuális térben Seszták Oszkár köszöntötte a résztvevőket. A megyei közgyűlés elnöke elmondta, a rendezvény elsődleges célja, hogy az érdeklődők megismerjék a megyei gazdasági élet kínálta lehetőségeket, a jövőbeni gazdasági trendeket, illetve a megyei sikeres gazdasági szereplők egy-egy képviselőjének a bemutatkozásán keresztül képet kapjanak a helyi kötődés fontosságáról és kiemelt szerepéről.

Az online fórum vendége volt Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára is, aki kiemelte, ebben a nehéz időszakban sem szabad elfeledkeznünk a helyi közösségekről.

Közösségfejlesztésre eddig is voltak különféle TOP-os források, s ez a jövőben sem lesz másképp, hiszen a kormány kiemelt figyelmet fordít a hagyományőrzésre, mely csak közösségi formában képzelhető el

– fogalmazott a helyettes államtitkár.

Szautner Péter vezérigazgató (balról), dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Hanusi Péter polgármester a FrieslandCampina Hungária Zrt. mátészalkai tejüzemének gyártó- és csomagolókapacitásának bővítésekor | Archív fotó: Dodó Ferenc

A FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója egy multinacionális cég szemüvegén át mutatta be a helyi közösségekben rejlő erőt és perspektívát. Mint azt Szautner Péter elmondta, évek óta támogatják a Magyar Olimpiai Bizottságot, ahogy a helyi mátészalkai sportegyesületet is.

– Cégünk összesen negyvenkét tejtermelővel áll kapcsolatban, ezek túlnyomó része megyénkbeli. Több olyan gazdálkodóval vagyunk szerződésben, akikkel már tizenöt, húsz vagy akár huszonöt éve együtt dolgozunk és biztosítunk számukra stabil piacot. Egyes tejtermékeink, tejdesszertjeink csomagolásán már jó ideje megjelenik a fény városának, Mátészalkának a logója, ami szintén tovább erősíti a helyi kötődést – fogalmazott szerdai online előadásában a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója. Szautner Péter hozzátette, a gazdálkodók, a tejtermelők munkáját már évek óta folyamatos szaktanácsadással segítik.

A vírus első hullámakor, a digitális oktatás bevezetése idején több mint 230 családnak adományoztunk laptopot vagy tabletet ahhoz, hogy a gyermekek részt tudjanak venni az online oktatásban

– beszélt a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról mint cégük egyik alappilléréről a vezérigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában