Nyíregyháza

2021.03.09. 17:30

Korlátozások: Mi a helyzet a a jogosítványszerzéssel? Mutatjuk!

A nyíregyházi Sprint Autósiskola oktatója reméli, hamar elcsendesül a járvány.

Fotó: Nagy Emese archívuma

A kormány által hozott új védelmi intézkedésekkel összhangban a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. 2021. március 8-tól határozatlan ideig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit – olvasható a KAV honlapján. A tájékoztatás szerint a befizetett vizsgadíját senki sem veszíti el.

Szünetel a gyakorlati oktatás is

– A múlt pénteken (2021.03.05-én) megjelent kormányrendelet értelmében március 08-tól leállt a járművezető jelöltek képzése és vizsgáztatása – tudatta szerkesztőségünkkel Nagy Emese, a nyíregyházi Sprint Autósiskola oktatója.

– Ez tehát azt jelenti, hogy a tanulóknak hétfő óta nincs lehetőségük részt venni gyakorlati oktatásokon, valamint a tantermi elméleti tanfolyamokon sem. Ezzel egy időben irodánk ügyfélfogadása is szünetel. Jó hír, hogy az internetes elméleti képzés továbbra is zavartalanul folyik, online felületünkön KRESZ tanfolyam bármikor elkezdhető, valamint internetes és telefonos elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésre. Előreláthatólag április 7-ig van hatályban a fent említett korlátozás, de további hosszabbításra sor kerülhet

Fellélegezhetnek

– A felfutó fertőzésszámokat látva teljesen érthető a korlátozás, hiszen „B” kategóriás képzés esetén egy légtérben tartózkodik az oktató és tanuló, így a másfél méter távolság betartása nem lehetséges – értett egyet az intézkedéssel Nagy Emese.

– Nálunk már a leállás előtt is maszkot és kesztyűt viseltek a tanulók a vizsgák során, az oktatás alatt ugyan ez nem volt kötelező, de legtöbben alkalmaztuk, illetve rendszeresen fertőtlenítettünk. Sok veszélyeztetett korú oktató van, aki „kényszerből” vállalta az esetleges megfertőződést, így nekik főleg fellélegzést jelenthet ez az intézkedés. Reméljük hamar elcsendesül a járvány, és visszatérhetünk a megszokott hétköznapjainkhoz – bizakodott a Sprint Autósiskola oktatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában