Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.04.01. 15:35

Adományt kapott négy megyei bölcsődénk

Négy intézmény kapott védőfelszerelést és vitaminokat.

KM

Az adományok átadása Újfehértón

Fotó: CSEÖH

Egy önkéntes programnak köszönhetően Kisvárdán, Újfehértón és Fehérgyarmaton védőfelszereléseket kaptak a bölcsődék kedden. A karitatív akciót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH) szervezte.

Fontos célok

– Maszkokat, kesztyűket és fertőtlenítőszert vittünk a bölcsődékbe, a dolgozók vitaminokat is kaptak – mondta el Kiss András, a CSEÖH-öt működtető Hierotheosz Egyesület főtitkára. – A Covid-járvány rámutat arra, hogy két fronton kell ellenállnunk. A bölcsődék azért vannak nyitva, hogy a szülők dolgozhassanak, így egy ilyen akcióval hozzájárulhatunk az emberek egészségének és a munkahelyek védelméhez is. Maguk a bölcsődék is foglalkoztatnak, így amíg nyitva lehetnek, az ott dolgozók munkáját is védjük.

Kisvárdán kettő, Fehérgyarmaton és Újfehértón egy-egy bölcsőde kapott az adományból, mely így több mint 150 gyermek és 50 dolgozó egészségének megőrzéséhez járul hozzá. A kisvárdai és az újfehértói bölcsőde a Nyíregyházi Egyházmegye, a fehérgyarmati önkormányzat fenntartásában működik, a fenntartók jelentős szerepet játszottak a projektben.

Az önkéntes programban a CSEÖH munkatársai, önkéntesei és a helyi közösségek vezetői vettek részt. Újfehértón dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és dr. Papp Tibor főhelynök atya, Kisvárdán Dudás István helyi képviselő, Fehérgyarmaton pedig dr. Péter Csaba polgármester és helyi önkormányzati képviselők csatlakoztak az akcióhoz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában