Kisvárda

2021.04.20. 08:15

Hősiesség és helytállás

Új közösségi teret hoznak létre a közeljövőben Kisvárdán.

KM

„Hősiesség és Helytállás”. Ez lesz a neve annak a közösségi térnek, melynek a kisvárdai mentőállomás utcafronti zöldterülete ad otthont – írja a város honlapján Durucz Gabi.

Köszönet a helytállásért

– Az összefogás és az együttgondolkodás, együtt-munkálkodás érdekében egyeztettünk azon munkahelyek vezetőivel, akikért szimbolikusan létrehozzuk ezt a parkot – mondta tájékoztatóján dr. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője, aki Leleszi Tibor polgármesterrel közösen döntött a park létrehozása mellett.

– Azért a mentőállomás a helyszín, mert egyrészt ők ott állnak a frontvonalban, és persze nemcsak most, a járványhelyzetben, hanem békeidőben is. Másrészt pedig így a kevés szabadidejükben nem nekik kell foglalkozniuk az épület körüli területtel, hanem nekünk, a városnak, így levéve róluk ezt a terhet – emelte ki Leleszi Tibor.

Köszönet és hála

A megbeszélésen dr. Seszták Miklós foglalta össze, miért tartották fontosnak egy új közösségi tér létrehozását Kisvárdán.

– Az egészségügyi, szociális, oktatási és vállalkozói szféra dolgozói mellett természetesen a hősiesség és a helytállás képviselői a rendvédelmi szervek munkatársai, a tűzoltók, a katasztrófavédők, de ugyanúgy helytállnak a pandémiás helyzet mindennapjaiban a postások, a buszvezetők, az ügyfelekkel dolgozók, és azon embertársaink is, akik otthonról dolgoznak. Sokan munkálkodnak azért, hogy ebben a rendkívüli helyzetben, ha változások árán is, de tudjuk élni a mindennapjainkat. Az irántuk tanúsított köszönetünk és hálánk örök szimbólumaként jön létre a Hősiesség és Helytállás parkja Kisvárdán.

A parkkal kapcsolatosan Leleszi Tibor polgármester elmondta, a tereprendezést követően fák, örökzöldek, cserjék és bokrok, illetve virágok ültetésével, padok kihelyezésével szeretnék Kisvárda új, nemes célú közösségi terét létrehozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában