Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.05.22. 07:42

Készülnek a hosszú hétvégére a szállások

Megnövekedett forgalomra számítanak megyénk szállásadói, de valahol hiába várták a rohamot.

MI

20210521 Tiszadob fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország Vintage vendégház.

Fotó: Sipeki Péter

Még csak most nyithattak ki a hazai szálláshelyek, de az már látszik, hogy a tavalyi árak nem tarthatók, és a nyári főszezonban akár 15-20 százalékos áremelkedés is lehet az élelmiszerárak, a karbantartási költségek miatt – számolt be a Portfolio. A pünkösdi hosszú hétvégén megugrott az igény a szállások iránt, ezért utánajártunk, mit vártak megyénk szállásadói, és terveznek-e árat emelni az idei szezonban.

Egyedi élményt nyújtanak

Gulyás Julianna, a tiszadobi Vintage Vendégház tulajdonosa elmondta, nem szeretnének árat emelni, de nem tudni, mit hoz a jövő. – A hosszú hétvégére is érkeznek hozzánk, általában a családjukhoz látogatóba érkezők foglalnak nálunk egy-két napra, de horgászok, lakodalomba készülők és családok is jönnek hozzánk. A kastély sokakat érdekel, de még nem látogatható, ezért muszáj valamilyen jó programokat ajánlani a vendégeinknek. Ez most kimondottan nehéz, hiszen a védettségi igazolvány sokaknak kötöttséget jelent – fejtette ki Gulyás Julianna, akitől azt is megtudtuk, egyedi élményekkel szeretnének kedveskedni a vendégházba látogatóknak.

– Több állatot is tartunk: gyönyörű szép pulykánk van, de nyulak, kacsák, libák, japán tyúkok és cicák is vannak. Az állatokat etethetik, simogathatják a nálunk vendégeskedők, illetve fenyőrügyből szirupot is készíthetnek, melyhez minden segítséget megadunk. Dekupázsolással is foglalkozunk, a mostani műhelyt szeretném a szálláshelyhez áthelyezni, hogy táborokat, foglalkozásokat szervezhessünk a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Csend és nyugalom van a környéken, a berendezés vintage stílusú. Jakuzzi és szauna nincs, de akik hozzánk jönnek, a természet közelségét sokkal többre értékelik ezeknél – adott ízelítőt a szállóvendégekre váró különlegességekből a tulajdonos.

Óriási érdeklődés

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója arról számolt be, hogy az állatkerthez tartozó mindhárom szálloda megtelt a hosszú hétvégére.

– A hat hónap bezárás után óriási az érdeklődés, felavattuk az India-házat, ami szintén sok látogatót vonz. A pünkösdi hosszú hétvégére így egy óriási szenzációval készülhettünk az érdeklődőknek – tudtuk meg Gajdos Lászlótól.

Náluk elmaradt a roham

Kozák József, a nyíregyházi Sziklakert Étterem és Panzió tulajdonosa lapunknak elmondta, az idén ők sem emeltek árat, ellentétben a várható országos tendenciával.

– A pandémia alatt elkészült a wellnessrészlegünk, amit hamarosan igénybe vehetnek a vendégeink. Véleményem szerint a többi szállás áremelkedésének hátterében a fejlesztések, a színvonalemelés, illetve az alapanyagok árainak növekedése állhat, nem meglepő, hogy ahol jelentősen javult a szolgáltatás minősége, ott az árak is felfelé kúsznak. A hosszú hétvégére nem jött meg a várt roham, a szobáknak körülbelül az 50 százalékát adtuk ki. Sokan még óvatosak, ráadásul az időjárás sem kedvez nekünk, ezért még nem olyan a forgalom, mint amit szeretnénk. Az újabb enyhítések azonban komoly lökést adhatnak a foglalásoknak, ezért állítunk össze újabb csomagokat, de ezekkel még nem a hosszú hétvégére készülünk – tette hozzá Kozák József, aki a jövőbeni terveiről is mesélt.

– Lesz kerékpáros csomagunk, melynek keretében díjmentesen biztosítjuk a bicikliket az aktív pihenéshez. Tervben van az is, hogy az állatparkba ingyenes belépőt kapjanak, akik hosszabb időt töltenek nálunk, de ehhez még egyeztetésekre van szükség. Nehéz most talpra állnunk, sok a feladat, és bízunk benne, hogy hamarosan megszűnnek a korlátozások és nagyobb kedvvel utaznak és foglalnak majd az emberek – bizakodott a panzió tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában