csobb

2021.05.05. 14:02

Nyit a fürdő – mutatjuk mikor!

Kiderült az is, milyen feltételekkel látogathatók az intézmények.

JG

Forrás: MTI

– Május 7-én 9 órakor megnyitja kapuit a fürdőzők előtt a nyíregyházi Aquarius Élményfürdő – jelentette be dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján. – A hatályos rendeletek értelmében az Aquarius valamennyi szolgáltatása elérhető lesz a védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év fölötti vendégek, valamint a felügyeletük alatt álló 18 év alattiak számára. Szeretném hangsúlyozni, a védettségi igazolvány mellett vagy a személyi igazolványt vagy útlevelet is be kell mutatni belépés előtt a pénztáraknál, ezt munkatársaink fokozottan ellenőrizik majd. Az élményfürdőbe szóló belépőjegyek, fürdőbérletek, tiszteletjegyek érvényességi ideje automatikusan meghosszabbítottuk az év végéig. Az Aquarius Fürdőgyógyászaton 2020-ban megvásárolt masszázs-, vagy lökéshullám terápiás bérletek érvényességi ideje is az év végéig érvényes marad. A tavaly november 11-ét megelőzően kiírt és megkezdett gyógykúrák nem folytathatók, helyettük új kúrát kell kiíratni, már most lehet telefonon időpontot foglalni a fürdőorvosi szakrendelésre. A tavaly november 11-ét megelőzően kiírt és megkezdett gyógykúrák korábban befizetett önrészét az új gyógykúra során beszámítják. Amennyiben a vendég nem szeretne új gyógykúrát igénybe bevenni, visszakapja a befizetett önrészt.

A vezérigazgató elmondta, a gyógyászati részlegen a wellness kezelések is elérhetők lesznek péntektől, majd május 10-től a gyógyászati kezelések is.

– A gyógyszolgáltatások igénybevételéhez nem kötelező védettségi igazolvány – emelte ki dr. Podlovics Roland. – Ha azonban a vendég az élményfürdőbe is át szeretne menni, csak akkor teheti meg, ha rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Az élményfürdőben nem kötelező a maszk használata, a gyógyászati részlegen viszont igen, a vendégeknek és a munkatársaknak egyaránt.

A vezérigazgatótól megtudtuk, a járvány idejére ideiglenes házirendet készítettek, ezt a bejáratoknál elhelyezik. A látogatók több helyen is találnak majd automata kézfertőtlenítőket. A medencéket folyamatosan fertőtlenítik használat közben is, de ebből a vendégek semmit sem fognak érzékelni. Minden medencénél szabályozzák, egyszerre hányan tartózkodhatnak a vízben, a fürdő személyzete folyamatosan ellenőrzi ezt és erről tájékoztató táblákat is kihelyeznek. Az ideiglenes házirend szabályai a Tófürdőre is érvényesek lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában