Apák napja

2021.06.20. 07:40

Édesapának lenni küldetés

Dr. Kovács Zoltán szerint a gyerekek mindig példaképként tekintenek a szüleikre.

TG

Dr. Kovács Zoltán

Forrás: KM-Archív

– Apának lenni örömteli dolog, de egyben nagy felelősség is. Örömteli, hiszen gyerekeket nevelhetsz, láthatod őket felnőni, ahogy megismerik a világ dolgait és rácsodálkoznak ezekre. De felelősségteljes is, hiszen rajtad is múlik, hogy milyen felnőttekké válnak. A gyerekek mindig példa­képként tekintenek szüleikre, így amit látnak tőlük, az számukra is – akarva-akaratlanul – követendő példa lesz – mondta lapunknak dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem általános rektorhelyettese, a Műszaki és Ag­rártudományi Intézet igazgatója.

Fotó: KM-Archív

– Két gyermekem van, Zsombor 9 éves, az idén volt harmadikos az Eötvös-gyakorlóban, Zsófia pedig mindössze 15 hónapos múlt, de nagyon aktív, érdeklődő és kíváncsi a világ dolgaira.

Dr. Kovács Zoltán mindig küldetésként és nem feladatként tekintett az apaságra. Szerinte semmilyen lemondással nem jár az, ha valakinek gyermekei vannak, de ha mégis, cserébe sokkal fontosabbat kap: feltétlen szeretetet. Ez pedig olyan dolog, amiért érdemes bizonyos dolgokról lemondani.

Legyen idő a családra

– A munka és a család közti harmóniát sohasem könnyű megtalálni, és úgy érzem, hogy nem is mindig sikerül. Ám azt fontosnak tartom, hogy mindennap legyen valamennyi időm a családra és a gyerekekre. És az is fontos, hogy minden évben legyen egy-két alkalom, amikor közösen elutazunk néhány napra – emelte ki az általános rektorhelyettes, s hozzátette: az apák napját nem ünneplik, de azt nem tartja kizártnak, hogy egyszer hasonló hagyománya lesz majd, mint az anyák napjának.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában