Tiszalök

2021.06.25. 13:15

Tiszalöki hírek

Tiszalök Város Önkormányzata két olyan fontos szolgáltatással bővítette palettáját, amellyel hozzájárulhat ahhoz, hogy az itt élők egészsége megerősödjön.

Forrás: önkormányzat

Az emberi jólétnek alapvető feltétele a fizikai aktivitás, amit a modern kor embere leginkább a sporton keresztül tud megvalósítani. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kell arra fektetnünk, hogy megerősítsük immunrendszerünket. A testmozgás legalább annyira fontos része az egészséges életmódnak, mint az egészséges táplálkozás, vagy a dohánytermékek és az egyéb károsító anyagok fogyasztásának kerülése.

A Tiszatér Leader Egyesület által meghirdetett VP6-19.2.1-87-4-17 kódszámú “Szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas közösségi terek kialakítása, fejlesztése” című felhívásra benyújtott Többfunkciós sportpálya kialakítása Tiszalökön” című projektünk megvalósult.

A fejlesztés révén a tiszalöki sportpálya többfunkcióssá vált, így futball, tenisz, kézilabda és kosárlabdajátékra is alkalmas. A felújított sportpálya rendezettebbé tette a városrészt, ezáltal növeli a település vonzerejét, a többletszolgáltatás révén vonzóbbá teszi városunkat a lakosság és a turisták számára is. Hozzájárul a lakosság helyben tartásához, pozitívan hat Tiszalök város közösségi életére.

A pályát a sportegyesületeink, iskolánk sport csapatai díjmentesen használhatják. A sportolni vágyó amatőr csapatok is igénybe vehetik a sportpályát előre egyeztetett időpontban.

Egészségügyi szolgáltatásaink körét egy sószoba létrehozásával bővítettük. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00086 azonosítószámú „Együtt a humánszolgáltatás fejlesztésért” című pályázati forrásból megvalósult beruházás ingyenesen látogatható a tiszalöki lakosok számára.

Fotó: önkormányzat

A sóterápia az alábbi légúti problémák esetén ajánlott:

• légúti megbetegedések

• légúti allergiák (pollen, toll, pihe. stb.)

• szénanátha

• asztma

• nátha

• hörghurutgyulladás

• vérnyomás szabályozás

• arcüreggyulladás….

A sórészecskék a légtérbe jutva kifejtik fertőtlenítő hatásukat, elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, gombákat. A sós levegő belégzésével tisztulnak a légutak, így a terápia eredményeként csökken a gyulladás mértéke a szervezetben.

A sószobát heti 1-3 alkalommal, alkalmanként 30-40 percre ajánlott használni.

Ha szeretné igénybe venni, időpont egyeztetés céljából munkaidőben a polgármesteri hivatal központi számát hívhatja: 06 42 278 122

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában