Utazás

2021.07.14. 14:29

Élmények Székelyföldön

A nyíregyházi és a csíki diákok a jövőben is szeretnék ápolni a kapcsolatokat.

KM

A nyíregyházi fiatalok Székelyföldön

Forrás: NYDPI

Kapcsolatépítés, valamint ismerkedés a helyi diáktanáccsal és a pandémia utáni ifjúsági élettel – ezzel a céllal utaztak Csíkszeredára a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjai július 8–11. között.

Kellemeset a hasznossal

A tanulók a székelyföldi út első napján Csíkszentsimonba érkeztek, ahol a település polgármesterével, Kozma Istvánnal is találkoztak, valamint ellátogattak a Csíki Sörgyárba is. Másnap a helyi diákszervezetek küldötteivel találkoztak, akikkel jövőbeli tervekről és közös projektek elindításáról is beszélgettek, majd ellátogattak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemre, és megnézték a közelmúltban felújított épületet és a könyvtárat, majd felkeresték a Mikó-várat, ahol helytörténeti és időszakos kiállításokat láthattak. A program folytatásaként a helyi fiatalokkal csapatépítésként bobozni mentek a hegyekbe, meglátogatták az „ezeréves határt”, felkeresték a csíksomlyói kegytemplomot és a Szent Anna-tavat is. A kirándulás alatt életre szóló élményeket szereztek, barátságok köttettek, és sok olyan tervet szőttek, melyek a nyíregyházi és csíki fiataloknak is szólnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában