Olvasói levél

2021.07.16. 17:00

„Megfogadtuk, hogy továbbra is tartjuk a kapcsolatot”

Szeretnénk bemutatni a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola Nyugdíjas Klubját, ami 2006-ban alakult meg – írja olvasónk.

Név, Cím a szerkesztőségben

Abban az évben többen mentünk egy időben nyugdíjba, a búcsúztatásunk fenomenális volt. Köszönet 15 év után is a szervezőknek: a kollégáknak, gyerekeknek, volt tanítványainknak és szüleiknek. Megfogadtuk, hogy továbbra is tartjuk a kapcsolatot, hiszen nemcsak kollégák, de barátnők is voltunk. A járvány kitöréséig az iskola vezetősége minden hónap első keddjén helyet biztosított nekünk, amit ezúton is köszönünk. Itt mindig tájékoztatást kaptunk az aktuális dolgokról, az iskoláról, a Cantemus Kórusintézmény munkájáról. Ekkor köszöntöttük a születés- és névnaposokat házi süteménnyel, gyümölccsel, üdítőkkel. Később hol itt, hol ott találkoztunk a járvány- ügyi szabályokat betartva: így a Bujtosi-tó és környékén, az erdei tornapályán, többször túráztunk Sóstógyógyfürdőig is. Most, 15 év után is szeretettel gondolunk volt iskolánkra, ahol legalább 30 évet töltöttünk. Köszönjük a Cantemusnak a családi bérleteket, a lehetőséget, hogy részt vehettünk a színvonalas hangversenyeken. Tagjai vagyunk a Kodály Társaságnak, a Múzeumok Baráti Körének is. Többször mentünk, megyünk moziba, színházba. Telefonon tartjuk a kapcsolatot távoli városokba került volt kolléganőinkkel – Csernusi Endréné Mária, Munkácsiné Ella, Királyné Gizike, Merkovszkyné Ili, Kopcsáné Böbe –, akik tiszteletbeli tagok maradtak. Fájó szívvel vettünk végső búcsút Juharos Dezsőné Erzsikétől. Kívánjuk, hogy még sokáig együtt lehessünk erőben, egészségben, vírusmentes időben.

- Kodály Zoltán Általános Iskola Nyugdíjas Klub alapító tagjai -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában