gyász

2021.07.23. 09:25

Tragédia – meghalt Pátroha polgármestere

Munkahelyén esett össze Tóth Sándor, akin már nem tudtak segíteni a kiérkező mentősök.

Gyászol a több mint 3000 lelkes rétközi település. Csütörtökön délután a munka után hivatalában rogyott össze Tóth Sándor, Pátroha 1998 óta regnáló polgármestere. A hatodik ciklusát töltő településvezető váratlanul hunyt el, a megdöbbentő eset megrázta a községet. „Sanyi bácsi egy jó ember volt. Ő volt a szíve-lelke Pátrohának” – mondta pénteken az egyik helybeli, aki a történtek hatása alatt állt, és kérte, hogy maradjon anonimitásban.

„Itt hagyott bennünket a település legelhivatottabb embere, községünk tartóoszlopa, Tóth Sándor polgármesterünk! Személyében egy olyan embert veszítettünk el, akinek keresztény munkakultúrája, határozottsága, kitartása és türelme Pátrohán egy életművet hozott létre és valamennyiünket tisztelőjévé tett. Ő volt az, aki a közösség szolgálatát az Istenhit, a szeretet, a tisztelet erejével támogatta” – olvasható dr. Császár Andrea jegyző közösségi oldalán.

Tóth Sándor egy hete ünnepelte a 71. születésnapját. Dr. Seszták Miklóst, a térség országgyűlési képviselőjét is megrázta a csupaszív polgármester halálhíre:

„Megdöbbenve értesültünk egy barát elvesztéséről. Nem csak kiváló vezető, de mindenek előtt hitben élő ember volt” – fogalmazott a közösségi oldalán.

A tősgyökeres pátrohai Tóth Sándor köztiszteletben állt, a Kelet-Magyarországnak is mindig készségesen nyilatkozott. Halálával nagy űrt hagyott maga után, emlékét megőrizzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában