Időjárás

2021.08.12. 14:17

Dávid Mihály nem tévedett a nyárral kapcsolatban, de vajon mi következik ezután?

Az idei Dávid-naptár, a nyíregyházi mérnökember éves időjárási előrejelzése igen jól megjósolta a forróságot, amit sokan nehezen viselnek el.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Dávid Mihály azt mondta, hogy június végétől bizony beköszönt a kánikula, a vízépítő mérnök száraz és forró nyarat ígért, naptára pedig hőhullámot jelzett augusztus 10-12. környékére is, 35 fokos maximumokkal – tehát igen pontosan bejött az, amit mondott, de vajon mi következik ezután?

Dávid Mihály szerint érkezik egy újabb lehűlés 25-27 fokos maximum hőmérsékletekkel, amikor éjszaka akár 10 fokig hűlhet a levegő. A Dávid-naptár felmelegedést jelez augusztus 20. utánra is, így remélhető, hogy a négynapos ünnepen szép idő lesz, amit csak egy-egy zápor, zivatar tarkíthat.

Szeptember elején is várható még egy felmelegedés, de 30 fok fölé akkor már nem melegszik a levegő. A Dávid-naptár szerint szép indián nyárra van kilátás, és csak októberben köszönt be az őszi időjárás. Október közepén jöhet a hirtelen lehűlés és sok csapadék.

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában