párthírek

2021.08.10. 12:48

Jobbik, LMP–sajtótájékoztató: Hasznosítani a csapadékvizet!

– Egy nemzeti politikusnak a „zöld” értékeket is szem előtt kell tartania – fogalmazott a megyeszékhely főterén megrendezett keddi sajtótájékoztatón Lengyel Máté jobbikos önkormányzati képviselő, az ellenzéki előválasztás körzeti jelöltje.

– Egy olyan rendszer kialakítását javasoljuk, amiben az önkormányzatok 300 és 600 liter közötti esővízgyűjtő-edények megvásárlására pályázhatnának, az edényeket pedig kioszthatnák a lakosoknak. Ezzel a megoldással hasznosítható lenne az a rengeteg esővíz, ami az egyre gyakoribb viharok során a városra zúdul – mondta Lengyel Máté, aki szerint a megyeszékhely is élhetne azzal a nyugat-európai példával, hogy olyan víztározóval rendelkező parkokat alakít ki, melyek a mostanihoz hasonló nagy esőzésekkor elvezetnék, illetve eltárolnák a csapadékvizet, száraz időszakban pedig különféle rendezvények megtartására lennének alkalmasak. Dr. Pápai László, az LMP megyei területi szervezetének elnöke hozzátette: pártja elkészítette a Zöld Garancia programot, amely bekerült a közös ellenzéki kormányprogramba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában