Nyírmada

2021.08.30. 16:18

Kirepültek a kis fiókák

Elbúcsúztatták az óvodába induló gyerekeket Nyírmadán.

ltl

Néhány könnycsepp is legördült az anyukák szeméből | Fotó: a Mocorgó Gyerekház archívuma

Méretét tekintve kicsi a nyírmadai Mocorgó Gyerekház, ám annál nagyobb szívvel, lelkesedéssel törődnek ott a csöppségekkel.

– Egy sikeres pályázatnak köszönhetően tizenegy esztendeje kezdte meg a működését a Mocorgó. A Biztos Kezdet programban játékos fejlesztőfoglalkozásokon törődünk a 0–5 éves gyerekekkel. A szolgáltatásaink ingyenesek – közölte Buza Andrea, a gyerekház vezetője.

Néhány könnycsepp is legördült az anyukák szeméből | Fotó: a Mocorgó Gyerekház archívuma

– Az idén három gyerek indul szeptembertől óvodába. Tőlük köszöntünk el a napokban. A családias rendezvényen egy videós összeállításban foglaltuk össze az együtt töltött időszakot. Mi tagadás, a szülők elérzékenyültek, jólesett nekik visszanézni az emlékezetes jeleneteket attól kezdve, hogy hozzánk kerültek a kicsik. Az óvodába induló gyerekek ajándékként vászontarisznyát kaptak, benne zsírkréta, kis füzet és fénykép szerepelt. Egy úgynevezett büszkekönyvet is kaptak, ebben a gyerekek alkotása látható.

– Egészen biztos, hogy a gyerekházunkban szerzett élmények, az itt tanultak nem tűnnek el nyom nélkül, azt az óvodában hasznosíthatják tovább a kicsik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában