Iskolakezdés!

2021.08.18. 12:39

Tanszercsomag a nyíregyházi alsósoknak

Hét éve támogatja a megyeszékhely önkormányzata az alsó tagozatosok iskolakezdését.

Noha még a vakáció javában tart, a szünidő végén már felsejlik a 2021/2022-es tanév. Az arra is szakosodott üzletekben ilyenkor szükséges előkészületek jegyében egyre élénkebben fogynak az iskolakezdés kellékei, eszközei. A megyeszékhelyen folytatódik a hagyomány, ezúttal is tanszercsomaggal kedveskednek a kisdiákoknak – hangzott el a szerdai, városházi sajtótájékoztatón.

– Hét évvel ezelőtt vezettük be, hogy az összes nyíregyházi alsó tagozatos diák tárgyi támogatásban részesül. A kezdeményezés bevált, és a tradíción nem változtatunk: ezúttal összesen 4588 tanszercsomagot állíttattunk össze – közölte dr. Kovács Ferenc polgármester.

– Ezzel a gesztussal is szeretnénk csökkenteni a szülők kiadásait. Nincs ez mindenütt így, városunk közel 30 millió forinttal segít, elég ha a táboroztatásra, a Bursa Hungaricára vagy a buszbérletek támogatására gondolunk.

A 4588 tanszercsomag értéke nettó 2000 forint. Az 1281 elsős kap többek között vonalas és kockás füzeteket, vízfestéket, zsírkrétát, radírt, ragasztót, az 1221 másodikos tasakjába például vonalzó, gyurma, hegyező, olló és golyóstoll is kerül, az 1078 harmadikos hangjegyfüzetet, öntapadós tankönyvborítót, temperát és írólapot is kap, míg az 1008 negyedikes többek között körzővel, origami papírral, pólyás dossziéval és színes ceruzával kalkulálhat. A 11,653 millió forintos fedezetet az önkormányzat saját forrásból biztosítja. A tanszercsomagok a jövő héten érkeznek meg a nyíregyházi székhelyű általános iskolákba, ahol az állandó nyíregyházi lakóhellyel rendelkező, alsó tagozatos diákok majd hozzájuthatnak a tanévkezdéshez kellő eszközökhöz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában