Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.08.04. 13:54

Városi címet kap a szabolcsi település

Szeptember 1-től adományozzák a nagyközségnek a városi címet.

2021. szeptember 1-től városi címet kap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogát nagyközség – olvasható a Magyar Közlönyben. Emellet a Pest megyei Kiskunlacházának adományoz még városi címet a köztársasági elnök.

Nyírbogát a megye legfiatalabb városa

A környező települések további fejlődését is segíteni fogja a fiatal város.

– A nyírbogáti közösség kitartó munkáját és összetartását dicséri a városi rang. Köszönet mindenkinek, mert nagyon sokan tettek azért, hogy valóra válhatott a nagyközség 20 éves álma – reagált az örömteli hírre dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármester. Elmondta, az utóbbi években kimagasló színvonalú fejlesztések valósultak meg a településen.

– Közlekedési szempontból fontos utakat korszerűsítettünk, kerékpárutat építünk, és intézményeinket is sikerült felújítani – olyan beruházások ezek, amelyek a helyiek komfortérzetét javítják, életminőségüket emelik, helyben tartják a település, valamint a kistérség lakosságát.

Térségi szerepkör

– A városi rang tovább erősíti kistérségi szerepünket, hiszen a környező településekkel közösen pályáztunk programokra, fejlesztésekre, többek között a Kelet-Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás égisze alatt. Most érett be annak a több évtizede tartó munkának a gyümölcse, amelyben nagyon sokan részt vettek, támogatták a településünk terveit, elképzeléseit – hangzott el ismét a polgármestertől a köszönet a csapatmunkáért.

Dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó hozzátette, a városi rang új szerepkörbe helyező őket, és további lehetőségeket is rejt magában.

– Épül az ipari park Nyírbogáton, ami egy újabb kitörési pont nemcsak fiatal városunknak, hanem a környező községeknek is.

– Cégekkel tárgyalunk, mert ha la akóinak helyben munkát tud biztosítani egy település, akkor vonzó marad a fiatal generációk számára is, az ipari park pedig egy olyan építkezés, amit az egész térség javára szeretnénk fordítani – zárta gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában