ítéletidő

2021.08.01. 17:29

Videó, fotók – így csapott le a vihar Nyíregyházára

Viharos széllel, villámlással érkezett a vihar délután.

Fotó: Pusztai Sándor

Vasárnap délután besötétedett Nyíregyházán, viharos erejű szél támadt, s mintha dézsából öntötték volna, hullott az eső. A viharcella hamar tovább vonult, azonban rövidsége ellenére hatalmas károkat okozott a megyeszékhelyen és a környező településeken. Útját kidőlt fák, autókra szakadt ágak jelezték. Információink szerint Napkoron 117 km/óra erősségű széllökéseket mértek. Több út szinte járhatatlan lett a kidőlt fák és a leszakadt gallyak miatt. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoztak a viharkárok felszámolásán megyénkben vasárnap este a vihar után.

A leginkább útra, épületekre dőlt fák eltávolításához kért segítséget a tűzoltóktól a lakosság. Mint a katasztrófavédelem megyei igazgatóságától megtudtuk vasárnap kora este, a viharos időjárás miatt már több mint háromszáz bejelentés érkezett a megye több településéről. Nyíregyházán például a Honvéd utcában több fa ága leszakadt, a város tűzoltói megkezdték a munkát. A Bocskai utcában fa dőlt az úttestre, az egész utat elfoglalta, a tűzoltók motoros láncfűrésszel aprították fel.

Tiszavasváriban a Madách utcában villanyoszlop és vezeték dőlt ki az útra. A helyszínre a város önkormányzati tűzoltói érkeztek ki, akik értesítették az áramszolgáltató szakembereit. Nyírbátorban az Encsencsi utcába is riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik megkezdték a kárelhárítási munkálatokat. Az Újfehértó és Hajdúdorog közötti úton több fa dőlt az úttestre, az újfehértói önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat.


Elszomorító képeket mutatott a vasárnapi vihar nyomán Nyíregyháza. A legnagyobb kárt vélhetően a Sóstói úton okozta egy kidőlt fa, ugyanis a parkolóban négy autót tört totálkárosra. Az egyikben két kislétai férfi ült, akik nemrég jöttek ki a kórházból, ahol látogatóban voltak. A fa reccsenésére ugrottak ki a járműből, s talán ez mentette meg őket a sérüléstől.

 

A mentéshez egy tűzoltó gépjármű érkezett, amiből a megyei tűzoltó szövetség elnöke, a korábbi megyei tűzoltó parancsnok Dombrády László és fia szállt ki két fűrésszel. A teniszpályánál egy kidőlt fenyő a kerítést is letarolta. A Hősök terén csak kisebb ágakat sodort le a szél, a Szarvas utcán egy nagyobb ág zuhant az útra.

Mindent felkapott az orkánerejű szél, recsegtek, ropogtak a fák, villámlott, dörgött – ijesztő vihar csapott le vasárnap délután Nyíregyházára:

Fákat is derékba tört a viharos szél, a város több pontján is kidőlt fák akadályozhatják a forgalmat.


A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a viharkárok felszámolásán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Leginkább útra, épületekre dőlt fák eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A viharos időjárás miatt már több mint háromszáz bejelentés érkezett a megye több településéről. Nyíregyházán, a Honvéd utcában több fa ága leszakadt, a város tűzoltói megkezdték a munkát. A Bocskai utcában fa dőlt az úttestre, az egész utat elfoglalja, a tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítják el. Tiszavasváriban, a Madách utcában villanyoszlop és vezeték dőlt ki az útra. A helyszínre a város önkormányzati tűzoltói érkeztek ki, akik értesítették az áramszolgáltató szakembereit. Nyírbátorban, az Encsencsi utcába is riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik megkezdték a munkálatokat. Az Újfehértó és Hajdúdorog közötti úton több fa dőlt az úttestre, az újfehértói önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítják el a fákat. A bejelentések folyamatosan érkeznek, a megye tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán – áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Félelmetes látványt nyújtott az érkező cella:

„Szent István utca, Család utca romokban…. Minden autos fát húz az útról!” – írja egy hozzászóló a Nyíregyen Hallottam csoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában