program

2021.09.24. 14:00

Bulikalauz: ezekre érdemes rápörögni a hétvégén

Bár már kissé hűvös van esténként, egyelőre nem kell a négy fal között töltenünk a hétvégét. A választékkal sincsen gond, a technótól a metálig széles a paletta.

Szeptember 24., péntek

18 óra: Kell egy kis... Kávészünet

Ha péntek, akkor térzene Tiszalök főterén, ahol ezúttal a Kávészünet zenekar ad koncertet.

A Kávészünet koncertjein a legismertebb klasszikus és kortárs költők művei, valamint saját dalok szólalnak meg modern, dinamikus hangzással. Az együttest Popovics György és Németh Ferenc alapította 2005-ben egy budapesti kollégiumban. A hobbizenélést fellépések követték, és az első sikerek után 2009-ben, a Csillag születik című tehetségkutató műsorban ismerhette meg őket a nagyközönség. Ekkor döntöttek a Kávészünet név mellett, mely sugallja munkásságuk irodalmi töltetét. A duóból napjainkra négytagú együttes lett. Máig legnépszerűbb slágerük Hollós Korvin Lajos Csonka vers című művének megzenésítése.

20 óra: Megmutatják, mi fán terem a magyar rock

Öt hazai underground zenekar váltja egymást a Club Hollywood színpadán péntek este.

A közönséget a Godgiven melegíti be, őket váltja az estenden. A harmadik fellépő, A Király Halott zenekar után érkezik az Anchorless Bodies, a levezetést pedig a nemecsek vállalta magára. A miskolci, dallamos hardcore-t, posztrockot játszó Anchorless Bodies-t 2012-ben alapította Pap Márton (ének), Veligdán Alex (gitár), Kosztyi Milán (gitár), Szűcs Ádám (basszusgitár) és Sebő Ádám (dob). Első, háromszámos EP-jük, a The Remedy Process 2013-ban jelent meg, majd egy évvel később kiadták első nagylemezüket is Everything Might Fall Apart címmel. Megsokasodtak a koncertjeik, hazai és külföldi felkéréseket egyaránt kaptak, felléptek többek között Svájcban, Olaszországban és Szlovákiában is. A rajongóknak 2015-ig kellett az új hanganyagra várniuk, abban az évben jelent meg a Scorched Youth című számuk, majd nem sokkal később, 2016-ban látott napvilágot Harag/Inspiration/Home című EP-jük. Még ebben az évben megkapták a Gumizsiráf díjat. Testet ölt című lemezüket 2017-ben adták ki. Még ez év decemberében Sebő Ádám távozott a zenekarból, helyét Tóth Bence vette át. Álommal Szőtt Vászon című korongjuk tavaly jelent meg, minden bizonnyal erről is hallhatnak néhány számot a nyíregyházi fanok.

az Anchorless Bodies péntek este a nyíregyházi
Club Hollywoodban koncertezik.
Fotó: zenekar

21 óra: Két dudás egy csárdában

A vajai Anna pubban két remek zenész, Ignácz Márkó és Rostás Szabika gondoskodik a hangulatról péntek este.

22 óra: Szalagavató after

A Sipkay-középiskola szalagavatója után a Barbizonban folytatódik a buli.

A World is Mine csapata gondoskodik arról, hogy a végzősök elengedjék az osztálytánc és szalagtűző izgalmait, és méltóképp ünnepeljék meg életük egyik fontos mérföldkövét. A buli hangulatát fokozza, hogy az éjszaka során megválasztják a „buli bikáját”, és kiderül, ki a legszimpibb végzős lány. Az este sztár-vendége Rico és Miss Mood.

22 óra: Techno Vision a Mamma Miában

A nyíregyházi szórakozóhelyen a hazai technó éllovasai pakolják a lemezeket. Érkezik Gabor Kraft, Raul Young, Németi és Stephen.

Gabor Kraft nevét rendszeresen ott találhatjuk a legrangosabb fesztiválok, különleges rendezvények és legjobb klubok fellépői között. Szerteágazó zenei ízlésvilága, az újdonságokat, a kísérleti stádiumban lévő hangzást folyamatosan kereső énje tükröződik szettjein is. Fellépései alkalmával friss, ropogós zenékkel operál. Visszafojtott energiákat meg-megrobbantó játékával bizsergeti a közönség szürkeállományát, s készteti önálló életre a kevésbé táncos lábakat is. A szettjeiben technó, house, rock, electro, acid, minimal, popzene, hip-hop, vagyis minden előfordul, amit mixelni lehet. Sokszínű, friss, modern hangzásvilágával, haladó szemléletmódjával évek óta meghatározó alakja a hazai elektronikus zenének.

Szeptember 25., szombat

22 óra: Hey Ya! – best of 2000’s party

Szombat este a Mamma Miában a kétezres évek top slágereire engedhetik ki a gőzt a bulizni vágyók. Geczo és Taylor adagolják a pop-, dance- és house- himnuszokat, melyek már kiállták az idő próbáját. Mindeközben az emeleten Mr. Aradványi táncoltatja meg a népet.

22 óra: I Love Techno

Visszatért az élet a mátészalkai Club Passion falai közé, a szórakozóhelyen szombaton a technóé lesz a főszerep. Akik a ritmust diktálják: DJ Tekk és Atesz.

Szeptember 27., hétfő

21 óra: Pixa a házban

A Nyíregyházi Egyetem tövében működő Mamma Miában hétfőn sem húzzák le a redőnyöket. Olyannyira nem, hogy a hétindító bulinak sztárvendége is lesz, méghozzá Pixa személyében. Rezidens PéGé.

Borítókép: Kávészünet | Fotó: zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában