Civil Info – NEA 2022

2021.09.14. 20:34

Erősödnek a közösségi hálók

A NEA három pillérében összesen mintegy 20 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek.

Fotó: Sipeki Péter

– Sok mindent megéltünk az elmúlt másfél évben, s a pandémia nemcsak a gazdaságban, hanem a közösségi életben is rengeteg kárt okozott – mondta el köszöntőjében Román István megyei kormánymegbízott a Civil Info – NEA 2022 országos tájékoztató rendezvény nyíregyházi állomásán. Hozzátette: a Nemzeti Együttműködési Alap kiváló lehetőség a civil szervezeteknek, s ezáltal az elmúlt időszakot megszenvedő megyei közösségi háló még erősebb lehet. Az eseményen jelen volt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. A polgármester hangsúlyozta, a tájékoztató rendezvényen a civil szervezetek első kézből kaphatnak hasznos információkat a hamarosan induló pályázati lehetőségekről.

Élmezőnyben a megye

Dr. Vinnai Győző kiemelte, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mindig jól szerepel a NEA pályázatain. A Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap is remek lehetőség a települések civiljeinek, ráadásul óriási az igény ezekre a forrásokra.

A tájékoztató fórumon a civil életet érintő aktualitásokról tartott előadást Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Elmondta, a támogatási rendszer három pillérében összesen mintegy 20 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tavaly is az élmezőnyben végzett, hiszen a NEA-hoz benyújtott 610 pályázatból 427 volt sikeres. A másik lábra, a Városi Civil Alapra viszont óriási, mintegy tízszeres volt a túljelentkezés – ismertette az adatokat, majd arra is kitért, a pályázat október elején indul, s a tervek szerint már jövő márciusban megkaphatják a forrásokat a nyertesek.

A rendezvény további részében szakmai előadásokat hallhattak a jelenlévők: dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya főosztályvezetője a NEA és a Falusi Civil Alap tavalyi tapasztalatairól, dr. Kisida Tamás, a főosztály jogi referense a helyettes államtitkárság civil területet érintő szakmai programjairól, míg Furka Ágnes, a főosztály osztályvezetője a következő ciklus összevont és egyszerűsített pályázatairól tájékoztatta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában