Gávavencsellő

2021.09.08. 09:06

Honvédelmi Nap Gávavencsellőn

2020. szeptemberében a gávavencsellői Tisza parton megrendezett ünnepégen, melyet gróf Csáky Károly tiszteletére illetve a felrobbantott híddal kapcsolatosan szerveztünk tiszteletét tette Dr.Benkó Tibor Honvédelmi Miniszter Úr!

Akkor és ott elkezdődött egy közös gondolkodás, szervezés, a honvédelemmel, a honvédelem ügyének népszerűsítésével valamint a terültevédelmi tartalékos szolgálattal összefüggésben. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből kerül ki a legtöbb katona, Nyíregyháza köztudottan híres katona város. Ezért szeretnénk, ha visszatérne megyénkbe a katonaélet, hisz ez a megye mindig megbecsülte katonáit, számos közös rendezvény volt eddig is, éreztetve az elkötelezettséget a magyar honvédelem ügye mellett. A honvédelmi nap célja: A honvédség munkájának, tevékenységének bemutatásával hozzájárulni a fiatalok pályaorientációjának alakításához. A Katonai hivatás megismertetése, népszerűsítése, szerteágazó tevékenységének bemutatása.

A helyszín a már említett Tisza parti rész Gávavencsellő határában. kibővítve a mellette lévő János-tó árterével és legelő résszel. Időpont 2021.szeptember 11. Elképzelésünk egy olyan szakmai nap megszervezése, ahol a bemutatók mellett, toborzás, élmény jellegű attrakciók, főzés, egy jó hangulatú fesztivál, amely mégis a civilek számára is kézzelfogható közelségbe hozza az egyenruhát viselőket. Szeretettel várunk Minden érdeklődőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában