Nyíregyháza

2021.09.29. 15:40

Kitüntették a vízügyi mérnököt

Lucza Zoltán, a FETIVIZIG osztályvezetője 25 éve szolgálja a hazai vízügyi ágazatot.

Szamos Ferenc

Szeptember 28-án Budapesten, a Kossuth Klub nagytermében tartotta ez évi rendes közgyűlését a vízügyi ágazat országos szervezete, a Magyar Hidrológiai Társaság.

Dr. Szlávik Lajos elnötől ünnepélyes keretek között a 36 kitüntetett közül Pro Aqua emlékérmet vehetett át többek között Lucza Zoltán, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi és Adattári Osztályának vezetője kiemelkedő vízügyi-szakmai munkájáért. Az elismerés a bronz emlékérem mellett oklevél adományozásával jár.

Fotók: FETIVIZIG

Lucza Zoltán mérnök 1996 óta szolgálja a hazai vízügyi ágazatot. Az igazgatóságon végigjárta a szakmai ranglétrát, 2005-től a szakágazati egység osztályvezetője. Irányítja az igazgatóság vízrajzi észlelőhálózatát és monitoring-rendszerét.

Üzemelteti a FETIVIZIG távmérő- és informatikai rendszerét, hidrológiai előrejelzéseket és riasztásokat készít és ad ki. Kiemelkedő szakmai tevékenységet végez a szakterületét érintő projektek készítésében és végrehajtásában.

Közreműködésével számos támogatást nyert az igazgatóság magyar-ukrán, magyar-román, valamint svájci programban is. Jelentős szerepet vállalt „Az üzemirányítási és monitoring hálózat fejlesztése” című projekt megvalósításában, Tisza-völgyi üzemirányítási rendszer kiépítésében, valamint a Felső-Tiszai vízminőségi kamerás előrejelző és riasztórendszer kialakításában, amely jelentős segítséget ad folyóink hulladékmentesítési feladatainak elvégzéséhez.

A Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetében vezetőségi tag, rendszeresen tart előadásokat hidrológiai kérdésekről a társaság által rendezett előadóüléseken, egyéb szakmai konferenciákon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában