Nyíregyháza

2021.09.02. 07:16

Közös erővel javítanák a foglalkoztatást

TG

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Szatmárnémeti Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara, illetve a Szatmárnémeti Kézművesek Kamarájának Egyesülete között még tavaly februárban indult el egy együttműködési program, mely a két térség foglalkoztatásának javítását célozta meg. A projekt részeként szerdán egy partnertalálkozót rendeztek Nyíregyházán, ahol a felek az együttműködés eddigi eredményeit értékelték, illetve szó esett a jövőbeni tervekről is.

Tréningek és jutalomút

Elhangzott, hogy ősszel térítésmentes képzési programokat indítanak majd be, ahogy vállalkozásfejlesztési tréningeket is szeretnének szervezni, ezek Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye vállalkozásai számára nyújthatnak lehetőséget kapcsolatépítésre és vállalkozásfejlesztésre.

A PLATO program mintájára megvalósuló tréningsorozat kis- és középvállalkozások tulajdonosai és vezetői számára biztosítja a csoportos tanulás, a tapasztalatcsere lehetőségét. Az együttműködés részeként karrier­orientációs rendezvényeket is szeretnének szervezni a projekt megvalósítói, ennek keretében négy állásbörze és nyolc gyárlátogatás megtartása szerepel a tervek között, mégpedig a 2021. szeptember és 2022. június közötti időszakban. Akik részt vesznek a vállalkozói tréningeken, azok eljuthatnak majd egy belgiumi tanulmányútra is.

Címkék#kamara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában