Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.22. 13:27

Újlakásprojekt: Ennyi egy újépítésű ingatlan négyzetméterára Nyíregyházán

Otthon Centrum: nőtt az induló újlakásprojektek száma a megyei jogú városokban a harmadik negyedévben.

A megyei jogú városokban 37 újlakásprojekt indult el idén a harmadik negyedévben, 19 százalékkal több, mint egy évvel korábban – közölte az Otthon Centrum szerdán az MTI-vel.

A közleményben Soóki-Tóth Gábor, az ingatlanközvetítő hálózat elemzési vezetője kifejtette, mindez azt mutatja, hogy az ingatlanpiac úrrá lett a munkaerőhiány és a járványügyi korlátozó intézkedések miatti nehézségeken.

Ugyanakkor megjegyezték, a projektszámok mellett az árak is emelkedtek: egy újépítésű ingatlan négyzetméterára a megyeszékhelyeken átlagosan 694 ezer forint, 12,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi átlagárnál.

A megyeszékhelyek kínálati átlagára széles skálán mozog, a legdrágább Székesfehérvár, a városban mért 892 ezer forintos átlagos négyzetméterár először magasabb, mint a sokáig élen álló Debrecené, ahol ez az érték most 873 ezer forint, míg a dobogó harmadik fokán Veszprém áll 781 ezer forintos fajlagos árral.

A legdrágább projektet tekintve azonban már Debrecené az elsőség, az 1,5 millió forintos fajlagos kínálati ár a legmagasabb a megyeszékhelyek között, és az öt legdrágább projekt közül négy ugyancsak a városban található.

A legalacsonyabb négyzetméter Hódmezővásárhelyen van, átlag 438 ezer forinttal, ezután Nyíregyháza következik 508 ezer, és Eger 513 ezer forinttal.

A legolcsóbb lakóprojekt Zalaegerszegen épül 350 ezer forintos kínálati négyzetméterárral – olvasható az Otthon Centrum közleményében.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában