Esemény

2021.10.21. 08:27

Egészségmegőrző nap az Aranyalmában

Szervezetünk színes programokkal, foglalkozásokkal segíti a fogyatékkal élőket, a mozgáskorlátozottakat.

Bók-Lázár Edina intézményvezető-helyettes

Forrás: KM-archívum

Az „Együtt az Úton” Közhasznú Egyesület Aranyalma Integrált Szociális Ellátást Nyújtó Intézménye sikeresen pályázott a Nemzeti Szociálpolitikai Intézethez szülősegítő szolgáltatások támogatására. Szervezetünk 2006 óta igyekszik színes programokkal, foglalkozásokkal segíteni a fogyatékkal élő és mozgásukban korlátozott embereket, a nappali ellátásunk és támogató szolgálatunk segítségével.

A pályázat keretében a tudatos szülő program, egy egészségmegőrző nap és a lélekutazás program is megvalósul. Az egészségmegőrző napon több mint hatvanan vettek részt, elsősorban az intézmény fogyatékkal élő és idős ellátottjai, valamint azok hozzátartozói. Dr. Gerzon László házi- és sportorvos, valamint dr. Gerzonné Varga Marica diplomás ápoló, természetgyógyász, reflexológus tartott hasznos, új információkkal szolgáló előadásokat.

Többek között a magas vérnyomás, a cukorbetegség megelőzéséről, az egészséges táplálkozásról, a vitaminok, gyógynövények hatékonyságáról kaptunk tájékoztatást, ezenkívül a testi-lelki egészségmegőrzéshez kapcsolódó meditációs gyakorlatokra is sor került. Emellett frissítő torna, mediballbemutató, szűrővizsgálatok (vérnyomás, vércukor, oxigénszaturáció, BMI index) várták a jelenlevőket.

Az eredményeket „egészségkártyán” rögzítették, melyek tombolajegyként is szolgáltak az értékes csomagok kisorsolásakor, s a rendezvényen több új terméket is megismerhettünk.

Köszönetünket fejezzük ki

Az eseményen egészséges ételek kóstolására is lehetőség nyílt. Nagy sikert arattak a sajtok, vajkrémek, a teljes kiőrlésű lisztből készült és magvas kenyerek, zöldségek, gyümölcsök, de gyógyteákat, light szörpöket és cikóriakávét is kínáltak a szervezők.

Köszönetünket fejezzük ki a program sikeres megvalósításáért, a mindenki számára értékes két előadásért a közreműködőknek. Köszönjük a résztvevők odaadó figyelmét és érdeklődését is. Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

- Bók-Lázár Edina intézményvezető-helyettes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában