Nyíregyháza

2021.10.01. 15:16

Egyedülálló pálya a Westsik udvarán

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub újabb infrastruktúra-fejlesztést valósított meg az iskolában.

Fotó: DODO FERENC

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub és a Westsik Vilmos-középiskola 2014-ben kötött együttműködési megállapodást, aminek első eredményeként 2015-ben megújult az iskola tornacsarnoka és annak kiszolgáló helységei – idézte fel dr. Rubi Ferenc, az intézmény igazgatója a legújabb infrastrukturális fejlesztés pénteki, ünnepélyes átadóján.

Mint elmondta, akkor az volt Nyíregyházán az első olyan tornaterem, amit TAO-támogatás segítségével újítottak fel, az NYKK csapatai azóta is rendszeresen használják a tornacsarnokot, ami számos nemzetközi és országos utánpótlástornának adott már otthont.

Legutóbb kültéri kosárlabdapályával gazdagodott az iskola. A békéscsabai gyártmányú pálya egyedülálló az országban, borítását harminckétszer harminckét centis gumilapok adják. A közel (bruttó) tizenegy millió forint összértékű fejlesztés – ami a TAO-támogatás mellett az NYKK által előteremtett önrész hozzáadásával valósult meg – eredményeit nemcsak a kosárlabdázók, hanem az iskola tanulói is élvezhetik.

Az egyesület emellett egy automata defibrillátor készüléket is átadott az iskolának, amiben csak bízni lehet, hogy soha nem lesz rá szükség.

Az önkormányzat sportkoncepciójában kiemelt feladat, hogy az utánpótlás- és diáksportot segítsük, ehhez infrastruktúra kell

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Örülök, hogy a programhoz csatlakoznak egyesületek, iskolás és azok fenntartói. Ez mindannyiunk érdeke, persze leginkább a diákoké.

Makrai László, az NYKK elnöke elmondta, a városban ez az ötödik olyan pálya ami szabadtéren szolgálja a kosárlabdázást.

– Nyíregyházán 2010-ben egy nagyon átfogó sportfejlesztési program indult – fogalmazott a sportvezető.

Amikor az utókor visszatekint, mi történt a városban ebben az időszakban, vagy esetleg mit csinált klubunk, akkor azt láthatja, hogy a sportlétesítmények területén olyan fejlesztés ment végbe, ami máshol nem tapasztalható.

A programot a Nyíregyházi Torna Sport Egyesület aerobikcsapatának bemutatója színesítette, majd az U14-es kosarasok bemutató meccse zárta – természetesen az új pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában