Nyíregyháza

2021.10.05. 10:54

Ne vedd, védd!

Az Állatok Világnapján a Nyíregyházi Állatpark rendezvényéhez csatlakoztak programjukkal a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai gyerekeknek, fiatal felnőtteknek szóló prevenciós előadásaikban az állatvédelemre is hangsúlyt fektetnek. A Nyíregyházi Állatpark rendezvénye 2021. október 4-én, az Állatok Világnapján pedig tökéletes lehetőséget biztosított számukra, hogy a Ne Vedd, Védd! szlogennel hirdetett prevenciós programjuk keretében megszólítsák a fiatalokat, és felhívják a figyelmet az állatvédelem bűnügyi szempontból is fontos jelenségeire. A szakemberek a kisebb és nagyobb korosztályt is állatvédelemhez kapcsolódó érdekes, játékos, feladatokkal várták, hogy azokon keresztül eljuttassák üzeneteiket az állatok bántalmazásának megelőzése érdekében.

Néhány jó tanács:

- Felelősséggel vállalj háziállatot, napi gondoskodást igényel tartásuk éveken át,

- Gondoskodj a környezetedben élő állatokról megfelelően, biztosítsd számukra a szükséges életkörülményeket,

- Ne bántsd, simogasd őket,

- Ha kitett, elhagyott állatot látsz, kérj segítséget számára, szólj szüleidnek, vagy más felnőttnek, értesíts egy állatvédő szervezetet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában