Baleset-megelőzés

2021.10.10. 08:59

Őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági akció Nyíregyházán

Idén is népszerű volt a program, amelyen 63 személygépkocsi műszaki állapotát vizsgálták meg ingyenesen a szakemberek.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Nemzeti Közlekedési Hatóság október 9-én rendezték meg az őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági akciójukat Nyíregyházán, a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában.

A szakemberek 63 személygépkocsi műszaki állapotát vizsgálták meg, köztük 25 olyan gépkocsit, amely a jelenlegi állapotában nem felelne meg a műszaki vizsgán. A közúti közlekedésre teljesen alkalmatlannak minősítettek 9 személygépkocsit. Jellemzően a fékberendezés nem megfelelő állapota miatt kapták a járművek az alkalmatlan minősítést, ami az egyik legbalesetveszélyesebb meghibásodás.

Kirívó eset is volt, egy Mercedes típusú autóból éppen a fékpadon folyt el a fékolaj, így a fékhatás teljesen megszűnt. A járművezető később unokáival indult volna kirándulni, jól tette, hogy előtte az átvizsgálás mellett döntött, így talán egy balesetet sikerült megelőzni, hiszen a jármű tulajdonosát kollégáink nem engedték tovább, szerelőt kellett hívnia, aki elszállította a járművét.

Az ingyenes átvizsgáláson nem kaptak bírságot azok, akiknek a járműjével akadtak gondok, hiszen a baleset-megelőzés volt a cél, hogy felhívjuk a figyelmet arra: a biztonságos, balesetmentes közúti közlekedés egyik alapvető tényezője, hogy megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművek vegyenek részt a forgalomban.

A szombati program része volt a BikeSafe kerékpár-regisztráció is, amely ezúttal kiegészült azzal, hogy a nyilvántartásba vett kétkerekűeket ingyenesen felszerelték kollégáink kötelező tartozékokkal, elsősorban világító eszközökkel, prizmákkal, amelyeknek a korai sötétedés idején kiemelt szerepük van – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában