Újfehértó

2021.10.08. 13:00

Új versenyzongorát avatnak Újfehértón

KM

Teljesült a muzsikabarátok, élükön Hotzi Péter zeneiskolai művésztanár álma: október 8-án, pénteken 18 órakor felavatják a város új hangversenyzongoráját az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Intézményben.

A településen több énekkar és zeneiskola is működik, s bár negyven éve kaptak egy használt Kawai zongorát, az gyakorlásra tökéletes volt, profi hangversenyek megtartására azonban nem. Hotzi Péter, a helyi fúvószenekar volt elnöke úgy gondolta, Újfehértó megérdemel egy valódi hangversenyzongorát, ezért 2019-ben munkához látott. Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő útmutatása alapján pályázatot írtak, melyen hárommillió forintot nyertek. A hiányzó, csaknem egymillió forintot az önkormányzat adta a hangversenyzongora megvásárlásához. A hangszer az Újfehértói Fúvósok Egyesületének tulajdonában lesz, de a szervezet örökös használatba adja a városnak, a régit pedig Újfehértó testvérvárosának, Gutnak adományozza.

Az új zongorát egy négykezes játékban Daróczi Sándorné és Kovács Irénke művésztanárok szólaltatják meg először. Az ünnepség után Falusi Mariann és Sárik Péter jazz-zongoraművész ad koncertet. Az est ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Címkék#zongora

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában