Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.24. 11:30

Az emlékeztető oltást kérik a legtöbben

Megyénk hét városában több tucat oltópontot nyitottak meg.

KM

Vasárnap este hétig tart az oltási akcióhét

Fotó: MTI, Balázs Attila

Az oltási akcióhét első napján több mint 4200-an vették fel a koronavírus elleni vakcinát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház oltópontjain – hangzott el az M1 Híradójában. Nyíregyházán és Mátészalkán különösen sokan voltak, de a többi helyszínen is átlagon felüli volt az oltásra érkezők száma.

Sokan kérték az elsőt

Dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az M1 Híradójának értékelte az oltási akcióhét nyitónapját, és azt mondta: meglepő volt, hogy az első oltásra milyen sokan jelentkeztek, de egyben örömteli is, hiszen az alapimmunitás megszerzése nagyon fontos a koronavírus elleni védekezésben.

Az emlékeztető vakcinát kérték hétfőn a legtöbben: összesen 3300-an kapták meg a harmadik adagot. Ugyan ezen a héten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni a védőoltást, a főigazgató azt javasolja, hogy aki a harmadik oltást szeretné megkapni, mindenképpen foglaljon időpontot, hiszen az gördülékenyebbé teszi a folyamatot.

Munka előtt vagy után

– A személyes okmányokat és a tajkártyát mindenkinek magával kell vinnie, azok esetében pedig, akik nem az első vakcinát veszik fel, az előző oltáskor kapott igazolásra is szükség van – ez utóbbi ugyanis megkönnyíti a regisztrációt – mondta a főigazgató, aki a korábbi tapasztalatok alapján hozzátette: a legkevesebben napközben érkeznek, sokan ugyanis a munka előtti vagy utáni idősávot szeretnék kihasználni.

Arra számítanak, hogy hétvégén is nagyon sokan lesznek, hiszen azok, akik a munkanapokon elfoglaltak, szombaton és vasárnap veszik majd fel az oltást – mondta dr. Szondi Zita, aki bízik abban, hogy vasárnap estig valamennyi, a rendelkezésükre álló vakcina elfogy majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában